Libanesiske kødboller med agurke-yoghurt

Ingredienser

250 g hakket oksekød

250 g hakket lammekød

1 dl finthakket persille

1 dl finthakket mynte, frisk eller tørret

1 tsk tørret chiliflager

¼ tsk allehånde

1 spsk stødt spidskommen

1 tsk stødt kardemomme

2 revet fed hvidløg

1 stort revet løg

ca 1 tsk havsalt eller flagesalt

3-4 gode drys friskværnet peber

 

Agurke-yoghurt:

2 dl drænet yoghurt

1 bundt frisk dild

1 agurk

salt

olivenolie

Jeg har ikke et eneste ondt ord at sige om Den Danske frikadelle, (jeg vil sågar vise min respekt for dens ikoniske status ved at skrive den med stort), men til tider er det dejligt at med en anden slags kødbolle. En som river lidt mere i ganen, dufter i næsen og smager på én gang stærkt, sødt, parfumeret, varmt og rent ud sagt vanedannende. Personligt synes jeg det er fuldstændig oplagt at proppe masser af krydderurter og krydderier i hakket kød. Man får fuld valuta på smagsfronten og alle de fantastiske smage og dufte som de tørrede urter indeholder optages og blander sig perfekt med kødet,  ej at glemme hvor sunde og gode krydderierne og urterne er for os. Friske krydderurter og krydderier er en sund bombe af vitaminer og antioxidanter og giver vores immunforsvar et fantastisk boost, så hvor man kan, skal man sørge for at spise dem i rigelige mængder. Disse lebanesiske kødboller er lavet på lige dele lam og okse, men man kan faktisk bruge omtrent hvad man vil. Så får man ikke en klassisk kafta, men hvad gør det. Husk blot, at bruger du for eksempel ren skinkekød eller kyllingekød, så er kødet ret fedtfattigt, og bollerne kan hurtigt blive tørre. Her er krydderurterne faktisk også geniale, fordi de tilfører saftighed. Men pas på ikke at overstege.

Den milde yoghurt bærer reminiscens til den indiske raita, hvor man blander agurk og frisk mynte i yoghurten, det kunne man meget vel også gøre her. Det køler og renser smagsløgene og smager vidunderligt til de spicy deller. Dild og agurk har begge en meget fin og ren smag, men hvis du er mere til mynte, så bruger du det. Server kødbollerne med en let tomatsalat med krydderurter og et dejligt brød, så har du et komplet og meget tilfredsstillende måltid.

Sådan gør du:

Bland alle ingredienserne til kødbollerne i en skål og bland dem med hænderne, det er nem,t og hurtigt og ikke spor uhygiejninsk hvis du har helt rene hænder. Ellers brug dejkrogene på en håndmixer. Farsen skal arbejdes sammen til den er blød og lidt sej i konsistensen. Lad den gerne stå og trække smag på køkkenbordet en halv times tid. Rul kødbollerne til boller i håndfladerne og steg dem i olivenolie eller en neutral olie. Pas på de ikke får for meget, de skal eke have mere end 1-2 minutter på hver side ved god varme. Ryst panden så de får lidt stegeskorpe over det hele.

Skræl agurken og fjern kernerne med en ske og skær den i tynde skiver. Vend med yoghurt og finthakket dild og smag til med salt og peber. Dryp med olivenolie og server til kødbollerne.

 

 

 

 

 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være