Tiramisu med hindbær

Ingredienser

3 – 4 bakker hindbær, de danske er på markedet nu

Ca. 5 dl stærk, friskbrygget Café Noir Instant Espresso, afkølet til stuetemperatur

1 dl amaretto eller Framboise hindbærlikør, spiritussen kan undlades, tiramisuen er også dejlig uden

7 store æggeblommer

200 g rørsukker

Korn fra en god vaniljestang

Fintrevet skal fra 1 usprøjtet appelsin

500 g mascarpone (stuetempereret)

5 dl piskefløde

6 store æggehvider

ca. 40 ladyfingers

Usødet kakaopulver, jeg kan anbefale Valrhonas som er dyr, men virkelig god

– Step by step

Det er på tide at vi får en step-by-step opskrift her på sitet, og fordi tiramisu er en af mine yndlingsdesserter, er det den I skal treates med. Mange tror det er en vanskelig og svær dessert, og det er ikke tilfældet. Tiramisu er en nemlig noget så godt som en helt vidunderlig ”blære-dessert”, som faktisk er relativt nem at lave. I min version her, har jeg valgt at tilsætte skønne, friske danske hindbær, og deres let parfumerede syrlige sødme passer så smukt her. Tiramisuen får et dejligt sommerløft, og faktisk har jeg før lavet den med bagte blommer, som også var virkelig lækkert. Så frugt og bær klæder denne dessert, hvis jeg selv skal sige det.  Det er bare med at gå om bord i den, så weekendes dessert-orgie er garanteret. Husk dog at denne dejlige dessert er allerbedst når den har stået et døgn i køleskabet. Cremen sætter sig og bliver nemmere at skære, smagen intensiveres og alt i alt bliver det simpelthen et bedre resultat, hvis du giver den tid natten over.

Portionen her er til ca. 12 mennesker, men den kan ganske fint holde sig i køleskabet nogle dage og nydes efterhånden. 

Sådan gør du

1. Pisk æggeblommerne lyse og skummende med rørsukker, appelsinskal og vaniljekorn, det er vigtigt at røre indtil æggesnapsen er helt lys og luftig, så man får pisket en masse luft i den færdige creme.

2. Rør mascarponen i ’æggesnapsen’ et par skefulde ad gangen, indtil blandingen er homogen og cremet. Pisk til sidst hviderne stive, der skal piskes langsomt fra starten og derefter kan hastigheden gradvist sættes op, indtil hviderne står i stive toppe. Pisk fløden til blødt skum. Vend begge dele i mascarpone-æggesnapsen.

3. Brug en ren firkantet form på ca. 20×30 cm. Smør et lag af cremen i bunden, (der skal være creme til i alt 3 lag). Dyp hver ladyfinger i den afkølede kaffeblandingen og læg dem i et lag oven på cremen. Dryp med halvdelen af likør ovenpå. Fordel endnu et lag creme over ladyfingersne og læg et lag af friske hindbær.

4. Læg endnu et lag ladyfingers dyppet i den kolde kaffe og dryp med den sidste del likør. Fordel resten af cremen ovenpå og drys kakaopulveret igennem en fintmasket si over kagen.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være