Trøfler med cashew & dadler

Ingredienser

150 g cashewnødder som har ligget i koldt vand natten over i køleskabet 

200 g medjool dadler 

2 spsk. jordnøddesmør eller hasselnøddesmør 

100 g mørk chokolade, smeltet 

2 spsk. kokosolie, smeltet 

1 knivspids vaniljepulver

1 knivspids salt

 Til at drysse med

100 g kokosmel 

2 spsk. frysetørret hindbærpulver

En sund trøffel. Ja, ja, tænker du. Som om de to ord i samme sætning overhovedet er muligt. Trøffel; chokoladens ukronede dronning, den oh, so effortless collaboration mellem fløde, chokolade og en smule smør, som forfiner hinanden på smukkeste vis, og laver ren magi når fløden slynger sig om chokoladen i en tæt og cremet omfavnelse? Yes, den trøffel. Kan en sådan laves i en sundere variant, lige så cremet, lige så intens? Til det er svaret i første omgang nej. Men der må dog en lidt mere uddybende forklaring til følge. Man kan ikke lave en klassisk trøffel uden fløde og god chokolade en masse. Men man kan lave et yderst forrygende alternativ, uden fløde, og med ganske lidt chokolade. Og det er her at cashewnødderne og dadlerne kommer ind i billedet. Cashewnødderne i særdeleshed, for uden dem, ingen cremethed. I hvert fald ikke nogen at skrive hjem om. Cashewnødder kan det som jeg vil vove at påstå ikke meget andet kan; nemlig at udgøre et meget meget lovende alternativ til fløde. Ikke i alle sammenhænge, forstås, men i hvert fald her (og i øvrigt også til pastasaucer, cremer, dips, men mere om det en anden gang). I egenskab af deres høje fedt-indhold, og muligvis nogle andre næringsholdige fakta jeg ikke kender til, så opfører nødderne sig temmelig meget som fløde når de blendes. De bliver utrolig cremede, ganske enkelt. Særligt når de får lov at ligge i blød natten over som her, hvilket i øvrigt også gør dem endnu nemmere at optage rent næringsmæssigt. Derfor kan man rent faktisk præstere en trøffel som har meget af det en klassisk trøffel har, men uden fløden. Det skal tilføjes at de her trøfler på ingen måde er low fat, de indeholder en god portion kalorier, men til gengæld indeholder de en masse andet godt, som du og din krop kan nyde godt af, af gode sunde fedtstoffer, mineraler og vitaminer.

Giver ca. 25 trøfler.

Sådan gør du

Blend først de udblødte cashewnødder, vandet siet fra, til en cremet masse. Dette gøres nemmest i en blender eller en god foodprocessor. Tilsæt resten af ingredienserne og blend massen helt glat. Rul trøffelmassen til kugler og vend dem i en blanding af kokosmel og hindbærpulver. Lad dem stå køligt inden servering.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være