[single_post_category_name]

Den perfekte & syndefulde brownie

Advarsel! Denne brownie er ikke sund. Den er ikke sukkerfri, den er ikke glutenfri. Overhovedet ikke. Den er proppet med sukker, chokolade og smør, så nej, det er ingen slankekage. Det er til gengæld en sød, syndefuld og fuldstændig vidunderlig brownie, og jeg har – hånden på hjertet – aldrig mødt nogen som ikke fik et saligt blik i øjnene når de satte tænderne i et stykke. Jeg vil faktisk vove at påstå, at den giver momentvis lykke, når man nyder et stykke. Derfor kan man måske også diskutere om den egentlig ikke er sund. På en måde. Sund for sjælen? Sund for nydelsen? Jeg tror det. Det er i hvert fald hvad jeg siger til mig selv, når jeg får en uslukkelig tørst efter denne her kage. Så er der ikke andet for end at lave den. Hurtigt.

LÆS OGSÅ: Brownie fyldt med cookie dough

Heldigvis er den nem. Meget nem, faktisk. Det eneste der bare ikke må ske er, at den får for meget. Så er alt tabt. Det aller, allerbedste ved brownie er nemlig den der klistrede let ubagte konsistens den har indeni, som nærmest minder om konfekt eller chokolade. Og derfor skal den altid hellere have end smule for lidt, fremfor en smule for meget. Meget vigtigt. Og så kan de komme med deres cheesecakes, lagkager, bavaroier og andet fint konditor-værk, jeg foretrækker den enkle, mørke, tætte og søde chokoladenydelse fra en perfekt brownie. Det enkle når det er bedst.

Du skal bruge én bradepande på ca. 30×40 cm.

 

Sådan gør du

Varm ovnen op til 180˚ og beklæd en lille bradepande, ca. 30×40 cm med bagepapir

Anbring chokolade og smør i en gryde og lad det smelte over meget svag varme under jævnlig omrøring

Pisk æg og sukker sammen et par minutter, og tilsæt chokolade-smørblandingen

Sigt melet, vaniljesukker og kakaopulver over dejen og rør den ensartet

Bred dejen ud i formen

Bages 20-25 minutter ved 180˚, kagen skal ikke være helt gennembagt

Tjek med en kødnål, og lad den være lidt ubagt inde i midten, så er den helt perfekt

LÆS OGSÅ: Snaskede snegle med drømmekagefyld og hvid chokolade

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide