Glutenfrit bananbrød

Ingredienser

4 meget modne bananer

1 dl mælk, jeg har brugt mandelmælk, men anden mælk kan også bruges

100 g smeltet, afkølet smør

50 g smeltet kokosolie

2 æg L

125 g kokossukker

100 g fuldkornsrismel

100 g havremel

50 g mandelmel

1 tsk. vaniljepulver

50 g kokosmel

1 tsk. bagepulver

½ tsk. natron

½ tsk. stødt kardemomme

½ tsk. stødt ingefær

¼ tsk. fint salt

75 g grofthakkede pekannødder, kan undlades

100 g grofthakket mørk chokolade, kan undlades

Bananbrød er comfort food på bedste vis. Selvfølgelig fordi det smager mildt, blødt og godt, en rar smag. Og fordi det dufter vidunderligt; sødmefuldt, varmt, en krydret, sød vaniljemættet duft. Men det er også fordi, det har noget ganske jævnt, simpelt og lidt ydmygt over sig. Det enkle, grundlæggende, et lun skive af noget virkelig rart, så man får lyst til at kravle under et tæppe, putte sig i en sofa, ligge i nogens armhule. Sådan smager bananbrød, hvis du spørger mig. Den kulinariske ækvivalent til at ligge tæt, under et tæppe, med nogen man virkelig godt kan lide. Trygt, godt og bare helt rigtigt. Det her er lavet uden gluten, og sødet med banan og kokossukker, så selvom det smager syndefuldt lækkert, med en konsistens man nærmest vi dø for, så er det ganske ok at spise det der ekstra stykke.

10 skiver/personer

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175˚ og sæt en rist midterst i ovnen. Smelt smørret med kokosolien over svag varme. Blend derefter bananerne med fedtstoffet og mandelmælken, til du har en lind mos. Pisk æggene med sukkeret til massen er luftig og gylden, det tager 3-4 minutter. Vend de tørre ingredienser sammen i en skål og sigt blandingen i æggesnapsen sammen med bananmosen, chokoladen og pekannødderne. Vend forsigtigt dejen sammen, undgå at røre for meget, ellers bliver kagen tung. Fyld dejen i en sandkageform med bagepapir i og glat overfladen på kagen. Bag kagen i 45-50 minutter eller indtil en tandstik eller lignende kommer ren ud. Kagen kan fint fryses, hvis ikke man får spist den hele i løbet af et par dage, men det gør man nok 😉

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være