Ca. 400 g kalve- eller andelever
Ca. 200 g fasankød eller kød fra andet vildt, eks. vildsvin
1 mellemstort løg, meget finthakket
1 æg M/L
1 dl piskefløde
100 g andefedt eller spæk
3 spsk. hvedemel
1 ½ tsk. salt
1 spsk. finthakket frisk timian
3 spsk. portvin, kan undlades
½ tsk. friskkværnet peber
50 g røget bacon i små stykker
ekstra 100 g bacon i tynde skiver til topping
Hjemmelavet pate er enkelt at lave og smager forrygende. Denne har en snert af vildtsmag, som passer dejligt med både timianens krydrede smag og baconens røgede duft og smag. De er perfekte til julens mange sammenkomster, og de er supernemme at lave. Jeg har brugt vildtkød, som får på frost i de fleste supermarkeder her op til jul, alt fra fjerkræ som fasan due til vildtsvinekød, buk eller hjortekød er super at bruge. Man kan også bruge almindelig hakket kalv og flæsk, men så får man ikke den delikate vildtsmag.
Giver 2 forme på hver ca. 400 g.
Sådan gør du
Anbring alle ingredienserne i en hakker eller en blender og blend til massen er som en tynd fars. Hvis den virker lidt usammenhængende, så tilsæt en spiseskefuld mere mel. Steg en lille tsk. af blandingen på en pande og smag om den trænger til den smule mere salt eller peber. Hæld patefarsen i to forme på hver en halv liter og top med tynde skiver af bacon. Bag pateerne på ovnens midterste rille i 25-30 minutter til de føles faste ved et let tryk. Lad dem køle af og spis dem ved stuetemperatur eller kolde. De kan holde sig i køleskabet en god uges tid. Server med de hjemmesyltede rødbeder og måske lidt stærk Dijon sennep.
Få også opskriften på de lækreste syltede rødbeder lige her.