1 kg rødbeder
Krydder-eddikelage
8 dl almindelig lagereddike
400 g sukker
3 hele laurbærblade
5 hele enebær
8 hele peberkorn
1 knivspids salt
1 hel stjerneanis
Sådan gør du
Kog rødbederne i rigeligt vand i ca. 40 minutter, eller indtil de er akkurat møre. Hæld det varme vand fra og overhæld bederne med koldt vand, lad dem køle ned og gnid skrællen af dem. Skær dem i skiver på ca. 5 mm. tykkelse og læg dem i patentglas, lad et cm. være fri foroven. Kog alle ingredienserne til lagen pop, lad den simre 4-5 minutter indtil alt sukkeret er opløst. Hæld den skoldhede lage over rødbederne, sæt låget på patentglassene og sæt de syltede rødbeder på køl. Her kan de opbevares i flere uger, hvis blot man er pertentlig med at bruge rent bestik at tage dem med.
Få også opskriften på lever-pate med bacon & timian lige her.