Syltede rødbeder

Ingredienser

1 kg rødbeder

Krydder-eddikelage

8 dl almindelig lagereddike

400 g sukker

3 hele laurbærblade

5 hele enebær

8 hele peberkorn

1 knivspids salt

1 hel stjerneanis

Sådan gør du

Kog rødbederne i rigeligt vand i ca. 40 minutter, eller indtil de er akkurat møre. Hæld det varme vand fra og overhæld bederne med koldt vand, lad dem køle ned og gnid skrællen af dem. Skær dem i skiver på ca. 5 mm. tykkelse og læg dem i patentglas, lad et cm. være fri foroven. Kog alle ingredienserne til lagen pop, lad den simre 4-5 minutter indtil alt sukkeret er opløst. Hæld den skoldhede lage over rødbederne, sæt låget på patentglassene og sæt de syltede rødbeder på køl. Her kan de opbevares i flere uger, hvis blot man er pertentlig med at bruge rent bestik at tage dem med.

Få også opskriften på lever-pate med bacon & timian lige her.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Lækre, sprøde squash-fritter med feta & springløg

Disse lækre, sprøde og fedtede fritter bliver serveret i let variation på mange restauranter på Symi, Grækenland. De smager helt vildt godt – som små friturestegte dejboller, der er sprøde udenpå og bløde indeni. Det klæ’r dem med masser af den revne squash, som tilfører lidt frisk saftighed, og feta og dild er et smagsmæssigt prik over i’et.

4 britiske serier, vi elsker!

Indeholder reklamelinks til C More Elsker du også britisk tv? Så har streaming-tjenesten C More indgået samarbejde med Britbox, hvilket betyder, at C More nu har