Vidunderlig, varmende vintersuppe

Ingredienser

Kyllingefond – ca. 1 liter

1 stor hel kylling

1 helt gult løg

2 laurbærblade

8-10 hele peberkorn

1 stor gulerod

2 stængler bladselleri

Toppen fra 2 porrer

Ca. 2 ½ liter koldt vand, eller så det dækker

Tilbehør til suppen

1 finthakket chili uden kerner

1 pakke kogte nudler, 250 g

1 fintsnittet bladselleri

1 håndfuld frisk koriander

2 dl kogt kylling, brug kødet fra den kylling som har kogt med fonden

Frisk ingefær i tynde skiver

3-4 limeblade

Efter en periode med masser af julemad, med hvad der dertil hører af kalorieholdige serveringer, som, jo tak, smager skønt, og selvfølgelig hører sig til i julen, men som også, det kan vi ikke komme udenom, sætter sig på sidebenene, ja så har jeg lyst til noget med en stærk og klar smag, som kan kickstarte smagsløgene fra scratch, og vække dem op skefuld for skefuld. Noget som fylder maven på en let måde, og får små svedperler til at trænge frem på næsetippen. Jeg laver som regel en stor portion kyllingefond, som jeg fryser ned i portioner, så er suppen aldrig langt væk. Det er virkelig ikke spor svært at lave sin egen kyllingefond, og den smager ved gud så meget bedre end når den kommer fra en bouillonterning. Hele nedenstående badulje anbringes i en stor gryde, hvorefter den får lov at stå og passe sig selv. Og skulle du mangle en eller flere af nedenstående ingredienser, så går det nok også. Den første del af opskriften er en slags grundsuppe, mens tilbehøret er hvad jeg plejer at koge min fond med, når jeg har lyst til en skål hed asiatisk kyllingesuppe.

Sådan gør du

Anbring alle ingredienser i en stor gryde og lad fonden koge op, fjern løbende skummet det første kvarters tid, og lad derefter fonden simre i et par timer. Sigt væden fra og hæld den i en ren gryde. Hvis du har en gammel stofble, ren selvfølgelig! eller et helt tyndt stykke stof/ostelærred eller lignende, så er det rigtig godt at sigte fonden igennem. Lad fonden koge ind til en liter i den nye gryde, lad den herefter køle af og opbevar den i køleskabet og brug den inden for et par dage, eller frys ned og brug inden for en måneds tid. Hvis du vil gå skridtet videre og lave suppen som på billedet, så koger du 8 dl af fonden op med tilbehøret undtagen koriander, smager til med limesaft og salt og serverer den rygende varm med den friske koriander på toppen. 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være