5 grunde til at spise dit daglige æble

Facts

1.
1 æble indeholder bl.a både vitaminer, mineraler, fibre og antioxidanter

2.
1 æble om dagen reducerer risikoen for lungekræft og luftvejssygdomme

3.
Æblet er super alsidig spise og kan nydes friskt eller tilberedt og er skønt til at tilføre sødme og aroma i både det søde og det salte køkken
 

4.
Æbler er skånsomme overfor blodsukkeret og derfor godt hvis du gerne vil tabe dig, men alligevel har trang til sødt en gang imellem.

5.
Forskning tyder på at æblet har en gavnligt beskyttende effekt overfor de celler i kroppen som kan udvikle sygdomme som Parkinson og Alzheimers.

 

AN APPLE A DAY…

Det er ikke uden grund at det hedder sig, at “an apple a day, keeps the doctor away”. At æblet er sundt, ved vi godt, men lige præcis hvor mange sundhedsfremmende egenskaber der findes i den søde, sprøde runde frugt, er vi nok ikke helt klar over.

Ifølge tyske forskere har æblet overhalet kiwifrugten som verdens sundeste frugt, og indeholder fra ende til anden en række vitaminer, herunder C, E, K, B1, B2 og B6, foruden mineralerne kalium, zink og jod. Desuden indeholder æbler et såkaldt sekundært plantestof, som udmærker sig ved at bekæmpe kræftceller. Og til dem der dårligt tåler sukker, er æblet favorabel spise, fordi det ikke påvirker blodsukkeret voldsomt, hvorfor det er ideelt som en sød snack, for både diabetikere, men også mennesker som ønsker at opnå et vægttab. For at det ikke skal være løgn, så er æblet også en fremragende “lille hjælper” for et velfungerende luftvejssystem. Studier har vist, at de der nyder et æble dagligt, sjældnere udvikler astma, lungekræft og luftvejssygdomme, end de der ikke spiser æbler.

Desuden er der meget der tyder på at æblet også har en gavnlig effekt på de celler i kroppen som kan udvikle Parkinson og Alzheimer. Alt i alt er det altså en rigtig god ide at nyde et æble om dagen, enten i sin egen rene form, eller til at give en ret det der ekstra lækre pift.

LÆS OGSÅ: 3 æbleopskrifter du må prøve!

Noget af det bedste ved æblet er, at det kan så meget. Spis det som snack, til morgenmaden, i salaten, i kager, desserter, i chutneys, marmelade, i friskpressede juicer eller som et syrligt-sødt indspark til svinekød, kylling eller fed fisk.

Marlene® Æbler har hele 6 forskellige sorter æbler i deres sortiment, som hver især kendetegnes ved sine særlige velsmagende egenskaber. Nogle udmærker sig ved en helt særlig sprødhed, nogle har den der dybe æblesødme, nogle har en aroma, som næsten blæser dig væk, når du dufter til dem. Det gælder om at finde sig sin favorit, som nok kan være svært, eftersom de alle smager ganske vidunderligt.

De forskellige Marlene® Æbler kan ses nederst på siden og downloades i fuld størrelse her, hvor du også kan få et overblik over de forskellige sorters kendetegn i smag, konsistens og duft.

Selvom Marlene® Æbler overordnet er kendetegnet ved deres friskhed, sprødhed og ikke mindst sødmefulde, aromatiske smag, så er det sjovt at tænke lidt videre i forhold til hvilke æbler der egner sig til hvad. Man kan sammenligne det med vin, hvor hhv. fedme, sødme, syre også er parametre, udfra hvilke man vælger sin vin til maden. På samme måde er der også nogle af æblerne som egner sig bedre til en bestemt ret end andre.

Jeg har herunder lavet to opskrifter med Marlene® Æbler, hvor lige præcis den sort jeg har brugt, tilfører noget særligt til lige præcis den ret eller opskrift.

Havregrød med kokos, kanel & æble

Grøden er lavet med et af mine yndlingsæbler, Gala, som har masser af sødme og saft, og næsten en vanilje-agtig duft og smag. Det passer så fint sammen med den milde fløde-fede kokosmælk og havrens nøddeagtige tone.

Salat med kylling, gorgonzola & æble

Salaten består af relativt få komponenter, som til gengæld går op i en højere enhed. Den sprøde ærte-agtige hjertesalat, den umami-smagende gorgonzola-dressing, den røgede, salte bacon, og så, som prikken over i’et, tynde skiver af knasende sprød, let syrlig, fuldaromatisk Braeburn æble, som samler salaten på fineste. Det æble er genialt her.

_________

KONKURRENCE: Som noget ganske særligt har du lige nu mulighed for at vinde en helt ny bil eller en scooter, hvis du deltager i Marlene® Æblers konkurrence lige her

 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og