Sund snack: Den ultimative choko-bar

Ingredienser

200 g mørk chokolade

1 spsk. smør eller kokos-olie, hvis du vil have den vegansk

4-5 dl saltede popcorn, lav dem helst selv efter anvisninger, så ved du hvor meget fedt der er i

1 dl saltede peanuts

2 dl mini-marshmallows

100 g ristede mandler eller hasselnødder

2 spsk. frysetørrede jordbær, hindbær eller havtorn

– as healthy as they come!

Selvom det er januar, og vi alle løber lidt hurtigere for at komme af med julefedtet, så skal der stadigvæk være plads til det søde. Disse chokoladebarer består af smeltet mørk chokolade, tilsat en masse godt, sundt, sprødt fyld. Og så er der selvfølgelig lige mini-marsmallows’ene, som ikke er så sunde endda, indrømmet, men dem kan man undlade. Alt i alt må det kunne retfærdiggøres at kalde dette for en relativt sund chokoladebar, i hvert fald når det sammenlignes med Snickers, Mars osv. i den dur. Vi ved hvad der er i, der er intet tilsat sukker, udover det som findes i den mørke chokolade, og de ristede nødder og popcorn, kan ikke siges at være usunde på nogen måde. Men det allerbedste er, at de smager vidunderligt! De er sprøde, lette og lækre, lidt ligesom de der gammeldags “popcorn-slikpinde” som man har kunnet få i Tivoli og på Bakken, bare meget bedre. Vælg en god chokolade, som primært består af kakao, kakaosmør og rørsukker eller andet sødende, så er du godt på vej, Den kan selvfølgelig også laves med lys chokolade, men så får du noget mere sukker indenbords. 

Denne portion giver ca. 8 “barer”

Sådan gør du

Smelt chokoladen og smør over vandbad i en relativt stor skål, du skal bruge den til at røre de øvrige ingredienser sammen i senere. Når chokoladen er næsten smeltet, tages skålen af varmen, og den sidste chokolade smelter af sig selv. Vend resten af ingredienserne i, der skal ikke være overskydende mørk chokolade, så hvis den flyder for meget, så tilsæt lidt flere popcorn. Det gør bare barerne endnu mere sprøde og lækre. Hæld massen i en firkantet form, ca. 20×30 cm med bagepapir i bunden og drys med lidt ekstra frysetørrede bær. Lad den sætte sig i køleskab eller fryser, det førstnævnte giver den lækreste konsistens, men tager en smule længere tid, så det kommer an på hvor meget tid du har. Så er det bare om at skære dem ud i firkanter og nyde…

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være