Fortryllende frikasse som får os til at længes efter forår

Ingredienser

500 g kalvekød, bov eller tykkam er fint

1 spsk. smør

2 spsk. neutral kokosolie eller anden god stegeolie

2 scalotteløg, hakket

2 fed hvidløg, finthakket

3 dl hvidvin

ca. 7-8 dl kalvefond, en god købeversion er fin

4 pastinakker

10 spæde gulerødder

friskkværnet peber

1 1/2 dl piskefløde

1 stor spsk. hvedemel

Salt

1 stort bundt frisk dild

Frikasse er et hit hjemme i vores husholdning, både jeg selv og mine unger elsker det. Det er super comfort-food, og smager fortryllende. Denne version med masser af frisk dild i får mig altid til at længes efter foråret, deraf navnet. Jeg havde hverken nye danske asparges eller friskbælgede ærter ved hånden, men havde jeg haft det, var de bestemt røget i.

Sådan gør du

Skær kalvekødet i store tern og smelt smørret i olien i en gryde eller sauterpande. Svits kødet af to omgange, det skal brune, ikke koge, derfor er det vigtigt at gøre det af flere omgange.

Når alt kødet er brunet og ligger i gryden, tilsættes løg og hvidløg og svitses med et par minutter. Derefter hældes hvidvinen over, og simrer ind til en tredjedel. Tilsæt kalvefond så kødet er godt dækket og lad nu kødet simre en halvanden times tid med låget på.

Derefter tilsættes grøntsagerne og simrer med en halv time. Alt efter hvor småt de skæres skal de koge lidt mindre. Kødet skal dog i alt have ca 2 timer, så beregn efter det.

Tilsæt fløden til retten, og rør melet op med et par skefulde vand eller mælk. Hæld det på retten og lad den simre til saucen tykner let.

Smag til med salt og friskkværnet peber, og tilsæt en god portion frisk hakket dild. Server som den er eller med nye kartofler til. 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være