500 g kalvekød, bov eller tykkam er fint
1 spsk. smør
2 spsk. neutral kokosolie eller anden god stegeolie
2 scalotteløg, hakket
2 fed hvidløg, finthakket
3 dl hvidvin
ca. 7-8 dl kalvefond, en god købeversion er fin
4 pastinakker
10 spæde gulerødder
friskkværnet peber
1 1/2 dl piskefløde
1 stor spsk. hvedemel
Salt
1 stort bundt frisk dild
Frikasse er et hit hjemme i vores husholdning, både jeg selv og mine unger elsker det. Det er super comfort-food, og smager fortryllende. Denne version med masser af frisk dild i får mig altid til at længes efter foråret, deraf navnet. Jeg havde hverken nye danske asparges eller friskbælgede ærter ved hånden, men havde jeg haft det, var de bestemt røget i.
Sådan gør du
Skær kalvekødet i store tern og smelt smørret i olien i en gryde eller sauterpande. Svits kødet af to omgange, det skal brune, ikke koge, derfor er det vigtigt at gøre det af flere omgange.
Når alt kødet er brunet og ligger i gryden, tilsættes løg og hvidløg og svitses med et par minutter. Derefter hældes hvidvinen over, og simrer ind til en tredjedel. Tilsæt kalvefond så kødet er godt dækket og lad nu kødet simre en halvanden times tid med låget på.
Derefter tilsættes grøntsagerne og simrer med en halv time. Alt efter hvor småt de skæres skal de koge lidt mindre. Kødet skal dog i alt have ca 2 timer, så beregn efter det.
Tilsæt fløden til retten, og rør melet op med et par skefulde vand eller mælk. Hæld det på retten og lad den simre til saucen tykner let.
Smag til med salt og friskkværnet peber, og tilsæt en god portion frisk hakket dild. Server som den er eller med nye kartofler til.