(2 personer)
3 dl fine havregryn
4 1/2 dl vand 1
1/2 dl kokosmælk
korn fra en halv vaniljestang
1 knivspids salt
2 revne Marlene® Royal Gala
Topping
50 g mandler
1 tsk. honning
1/2 tsk. smør
1 dl ristede kokosflager
1 Marlene® Royal Gala i små tern
1 drys kanel
Denne grød er lavet med et af mine yndlingsæbler, Marlene® Royal Gala, som har masser af sødme og saft, og næsten en vanilje-agtig duft og smag. Det passer så fint sammen med den milde fløde-fede kokosmælk og havrens nøddeagtige tone.
Sådan gør du
Bring grynene i kog over lav varme med alle de øvrige ingredienser undtagen topping. Lad grøden simre i ca. 10 minutter, til konsistensen er dejlig cremet og blød. Hvis grøden bliver for tyk undervejs, så tilsæt lidt ekstra vand.
Imens grøden simrer smeltes honning og smør sammen på en pande over svag varme, og mandlerne kommes på.
Vend dem rundt så de dækkes af honningen, og lad dem riste et par minutter. Pas på at honningen ikke brænder på, så hold varmen så lav som muligt.
Lad mandlerne køle på et stykke bagepapir, og hak dem derefter groft.
Skær æblet i små tern på ca 0,5 x 0,5 cm. Når grøden er færdig hældes i skåle, og kokosflager, æbletern, mandler og kanel drysses over.
Nyd med det samme.
Se også
Salat med kylling, gorgonzola & æble