Havregrød med kokos, kanel & æble

Ingredienser

(2 personer)

3 dl fine havregryn

4 1/2 dl vand 1

1/2 dl kokosmælk

korn fra en halv vaniljestang

1 knivspids salt

2 revne Marlene® Royal Gala

Topping

50 g mandler

1 tsk. honning

1/2 tsk. smør

1 dl ristede kokosflager

1 Marlene® Royal Gala i små tern

1 drys kanel

Denne grød er lavet med et af mine yndlingsæbler, Marlene® Royal Gala, som har masser af sødme og saft, og næsten en vanilje-agtig duft og smag. Det passer så fint sammen med den milde fløde-fede kokosmælk og havrens nøddeagtige tone.

Sådan gør du

Bring grynene i kog over lav varme med alle de øvrige ingredienser undtagen topping. Lad grøden simre i ca. 10 minutter, til konsistensen er dejlig cremet og blød. Hvis grøden bliver for tyk undervejs, så tilsæt lidt ekstra vand.

Imens grøden simrer smeltes honning og smør sammen på en pande over svag varme, og mandlerne kommes på.

Vend dem rundt så de dækkes af honningen, og lad dem riste et par minutter. Pas på at honningen ikke brænder på, så hold varmen så lav som muligt.

Lad mandlerne køle på et stykke bagepapir, og hak dem derefter groft.

Skær æblet i små tern på ca 0,5 x 0,5 cm. Når grøden er færdig hældes i skåle, og kokosflager, æbletern, mandler og kanel drysses over.

Nyd med det samme.

Se også

Salat med kylling, gorgonzola & æble 

 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Kom med på den bedste venindetur

Artiklen indeholder sponsoreret indhold Amanda Lagoni er udover at være parterapeut og sexolog, både mor, kone og veninde. Hun møder de samme udfordringer i parforholdet