Hindbærrouladen som mormor lavede den

Ingredienser

4 mellemstore æg

100 g sukker

125 g mel

2 spsk vand

Fyld

ca. 300-250 g god hindbærmarmelade

Ren retro og stadig helt fantastisk. Rouladen er en herlig kage, som faktisk er virkelig nem at lave. Det vigtige er, at dejen ikke får for meget, så bliver den nemlig svære at rulle. Jeg synes klassikeren med hindbærmarmelade er helt ualmindelig dejlig, og det er oftest den version jeg ender med at lave. Men når nu rabarberne begynder at komme i sæson, så er det også rigtig dejligt med en forårsagtig rabarber-roulade. Server den med letpisket flødeskum, så er der ikke et øje tørt, og de ældre familie-medlemmer vil sukke i ren nostalgi 😉

Sådan gør du
Start med at tænde ovnen på 225 ˚ og smør rouladeformen med fedtstof og sæt den til side. Alternativt lægges et stykke bagepapir på en flad bradepande og der tegnes et rektangel på ca 30×40 cm.

Pisk æggene med sukkeret til massen er meget lys, skummende og luftig, det tager ca 3-4 minutter. Tilsæt vand og sigt melet i dejen.

Vend forsigtigt dejen sammen uden at den mister sin luftighed og spred den forsigtigt ud i den smurte rouladeform. Bag rouladebunden i 5 minutter til den er akkurat gennembagt, ganske let gylden og fint hævet.

Læg et stykke bagepapir på størrelse med bunden ovenpå og vend den forsigtigt ud herpå. Det er nemmest med en bageplade eller et spækbræt under. Lad den køle af et par minutter og smør derefter forsigtigt hindbærmarmeladen jævnt ud over.

Rul rouladen sammen fra den lange led ved forsigtigt at trække bagepapiret over mod modsatte side. lad rouladen hvile med sammenføjningen nedad i mindst 1 time, gerne natten over et køligt sted, inden den serveres.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være