Hverdagsret: Smørmør kylling i frisk gurkemeje-karry-pasta

Ingredienser

Gurkemeje-karry-pasta 

3 friske fed hvidløg 

5 knolde gurkemejerod

5-6 cm frisk ingefærrod 

1 tsk. hele korianderfrø 

1 frisk rød chili, udelad evt kernerne, hvis du er bange for at den bliver for stærk 

1 tsk. hel spidskommen 

1/2 tsk. kardemommefrø, de hele kardemommeskaller skal knuses let, så kan du tage frøene ud af dem

den bløde nederste del af en stængel citrongræs, hakket 

1 tsk. rørsukker

1 tsk. salt 

saften fra en lime 

2 spsk. smeltet kokosfedt

1 dl vand 

Youghurt-gurkemeje kylling

1 hel stor kylling eller 2 pakker overlår, kyllingelår eller blandet 

4 dl græsk yoghurt 10 % 

1 spsk kokosolie eller andet fedtstof

1 stort gult løg 

3 dl kyllinge-fond

Da jeg lå inde med en del frisk gurkemeje og ovenikøbet lige var så opfyldt af selvsammes lange liste af gode velgørende egenskaber, fik jeg lyst til at lave en frisk gurkemeje-kyllinge dish til jer. Som sagt, så gjort. Det er ret nemt at lave gurkemejepastaen, som så kan stå og hygge sig på køl, indtil man får lyst til at lave noget med den. Og det dejlige er, at når den først er lavet, så kræver denne ret nærmest ingenting af dig.

Den tager tid, men det er tid til at marinere og trække smag, så det er tid du meget nemt kan bruge på alskens andre gøremål du end måtte have, IMENS kyllingen bare ligger og passer sig selv. Jeg fjerner skindet på kyllingen, det gør jeg oftest når jeg laver gryderetter a la denne, hvor kylling indgår, fordi jeg simpelthen ikke bryder mig om skindet når det er kogt, slasket og ikke særlig indbydende, hvis du spørger mig. Derudover får den gode yoghurt-pasta-blanding meget bedre vilkår for at mørne kødet, når der er ikke er skind imellem. Men det kan du gøre som du vil. Det der sker når man marinerer i yoghurt, er at enzymerne i yoghurten går ind og mørner fibrene i kødet, og derfor får du altså noget kød som nærmest falder af benene. Du kan også vælge at bruge kokosmælk i stedet, men det får selvfølgelig en anden smag og effekt. Men begge dele er super lækkert. Det er selvsagt den vildt lækre, aromatiske og smagfulde friske gurkemeje-pasta, som er stjernen i denne forestilling. At den så ovenikøbet er vanvittig sund, gør jo kun det gode endnu bedre…

______________

Sådan gør du

Gurkemeje-karry-pasta

Blend alle delene til pastaen sammen, tilsæt evt en smule mere vand, hvis blenderen har svært ved at få fat. Har du en minihakker, er det oplagt at bruge den. Opbevar pastaen på køl.

Youghurt-gurkemeje kylling

Partér kyllingen og fjern skindet fra stykkerne (hvis du vil).

Bland yoghurten med gurkemejepasta, hvis den er blevet helt hård af at stå på køl, så varm den let op først, og læg kyllingestykkerne heri. Gnid godt sammen, så alle dele af kødet er blandet med yoghurt-marinaden. Lad kyllingen stå og trække nogle timer i køleskabet, eller natten over. Hak løget og svits det i olien til det er gennemsigtigt og blødt.

Tilsæt kyllingen og skrab alt marinaden med, tilsæt kyllingefond og lad retten står og simre ved helt lav varme i mellem to og tre timer.

Smag til med salt og evt en smule sukker. Server kyllingen med basmati-ris, masser af frisk koriander, evt lidt hakket mango. Det er vanvittig lækkert!

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være