[single_post_category_name]

Den perfekte kringle

Jeg kan godt lide kringle. Jeg kan faktisk virkelig godt lide kringle. Helst sådan en snasket, smørmættet sag, som giver fedtede fingre, når man har rørt ved den. Og så skal der være remonce, gerne med marcipan. Masser af marcipan. Den her kringle kan alt det. Den har den lækreste porøse, smørdej, og den er fyldt med lækker marcipanremonce, som smelter i munden. Det er virkelig en perfekt opskrift, den er supernem, nærmest idiotsikker, ja, undskyld udtrykket, men jeg mener det altså kærligt. Det jeg siger er bare, at den kan næsten ikke gå galt den her. Og jeg lover, den hitter vildt til diverse fødselsdage, teborde mm, særligt kringleglade mennesker af ældre årgang, får et mildt blik i øjnene, når de sætter tænderne i denne her. En god ting at huske når du laver denne kringle, er, at dejen ikke skal røres for meget. Vi vil gerne beholde dejens let krumlede konsistens, og derfor skal glutenet i melet ikke aktiveres, (det bliver det ved at man rører og ælter længe), derfor skal du ikke bruge meget tid på at ælte dejen sammen. Den skal blot lige samle sig, og begynde at slippe skålens sider. Den er også ret blød, men vær ikke nervøs for det. Den store mængde smør, gør at den faktisk er taknemmelig at arbejde med.

LÆS OGSÅ: De lækreste choko-coco marengs

Portionen her giver to kringle”stænger” eller en stor rigtig kringle. Jeg plejer at lave førstnævnte, fordi det er nemmest.

Sådan gør du

Opløs gæren i sukkeret. Tilsæt den lunede mælk og det smeltede smør. Rør melet i og kun så meget at du har en blød, fed og lækker dej. Den begynder at slippe skålen, når den har fået nok mel. Det kan være den virker blød når den har fået den melmængde der er angivet, men prøv at mærk med hænderne, du vil opdage at den faktisk ikke klistrer. Stil dejen til hævning ca. 1 time  til den har dobbelt størrelse. Lav fyldet i mellemtiden ved at røre alle ingredienserne sammen til en blød remonce. Jeg bruger ofte min røremaskine, men du kan også sagtens bruge hænderne. Rul dejen ud til 2 rektangler på ca. 20×45 cm på et let meldrysset bord. Læg fyldet i midten af stængerne og fold først enderne ind og dernæst langsiderne, der gerne må bukkes ind over hinanden. Klem, pres kringlen så den passer til pladen og pensl med æg og drys med perlesukker.
Bages i ca. 25 minutter ved 200 grader til den er gylden og fint hævet. Lad kringlen køle ned og nyd den. Den er bedst samme dag, men kan sagtens få fornyet liv ved at blive varmet op. Hvis den har ligget nogle dage, og er blevet tør, så hold den hurtigt ind over vandhanen og giv den 10 minutter i ovnen ved 180 grader. Det giver den faktisk saftigheden igen.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide