Pesto med ramsløg, mandler & parmesan

Ingredienser

Ca. 200 g ramsløg 

100 g ristede mandler eller andre typer nødder som hasselnødder eller valnødder

 75 g parmesan, grofthakket 

Saften fra en halv citron 

Ca. 1 – 1 1/2 dl. god olivenolie

 1/2 tsk. havsalt

– Den skønneste forårsspise

Lige nu, hvis man traver sig en tur i skoven og går lidt uden for stierne, kan man med lidt held finde en skovbund proppet med ramsløg, denne herlige, supersunde plante, som smager henad mildt hvidløg, og som blandt mange anvendelsesmuligheder, er virkelig dejlig i pesto. Jeg laver min med ristede mandler, en god portion citronsaft og selvfølgelig parmesan og god olivenolie, og den smager så skønt til alt fra nye kartofler, dampede grøntsager, i en sandwich, i dressing og til grillet kød og fisk. Det er noget af det sundeste du kan vælge at fylde indenbords, særligt hvis du finder dem friskt i den nærmeste skov. Ramsløg er propfyldte med vitaminer og indeholder de aktive stoffer alliin og allicin, som også findes i hvidløg. Ligesom hvidløg har ramsløg egenskaber som er betændelseshæmmende, immunstyrkende og  blodtrykssænkende. Og som en ekstra bonus indeholder ramsløg mange gange flere C-vitaminer end citroner. Så det er bare med at komme afsted ud i skoven og pluk, mens de endnu er der.

Sådan gør du

Skyl og tør ramsløgene godt og hak dem groft. Hak mandlerne og parmesanen og blend alle ingredienserne sammen til en blød og cremet pesto, hvor fin eller grov du vil have den er en smagssag. Smag til med citronsaft og salt, så du får den helt som du vil have den. Opbevar den i et glas på køl.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide