Pære-chokoladekage

Ingredienser

225 g rørsukker

125 g smør

2 æg str. L/XL

250 g hvedemel

1½ tsk bagepulver

2 pærer

200 g mørk chokolade

1 dl kokosmel
 

Glasur

125 g flormelis

2 spsk vand

Pærer og mørk chokolade klæder hinanden rigtig godt, men her er kombinationen udvidet med kokos, og skal jeg selv sige det, så er det blevet rigtig godt. En hyggelig, rustikt udseende kage, som man sjovt nok altid kan klemme en skive mere ned af. Fuld af smag og dejlig saftig på grund af pærerne. 

Giver 10-12 skiver – 1 brødform på ca. 35 x 12 cm

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180 grader. Rør smørret let og luftigt med sukkeret i en skål. Rør æggene i et ad gangen. Si melet, saltet og bagepulveret i, tilsæt kokosmelet og rør, indtil ingredienserne er godt blandet sammen. Skræl pærerne, skær kernehuset fra og skær pærerne i grove stykker på ca. 1½ x 2 cm. Hak chokoladen groft. Vend pærestykkerne i dejen sammen med chokoladen. Fyld dejen i formen beklædt med bagepapir og bag den i den varme ovn i 30 minutter, eller indtil en kødnål kommer ren ud af kagen. Lad kagen køle på en rist.

EVT: Rør flormelis og vand sammen til en glasur og træk ’steger’ med glasuren hen over den afkølede kage.

 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være