Nyd sommeren med disse nemme, hjemmelavede pindeis

Ingredienser

300 g friske jordbær uden stilk 

1 1/2 dl kondenseret mælk

Saft fra 1/2 citron 

1 knivspids ægte vaniljepulver

1 dl piskefløde

200 g hvid chokolade

 Frysetørret havtorn, kan købes i velassorterede supermarkeder, jeg købte disse i torvehallerne

Selvom regnen ikke helt vil slippe os, så kan vi dog stadig nyde nogle lune dage, og hvad er bedre end at nyde sommeren med dejlige hjemmelavede pindeis. Jeg kan ikke få armene ned over denne opskrift, fordi den er så utrolig nem, at det næsten er til at grine over. Jeg er som regel ret begejstret, når der indgår en blender i opskrifter, fordi jeg så håber på, at sværhedsgraden er betydelig lav, hvilket klart er tilfældet her. Denne grundopskrift bruger jeg til forskellige frugter og bær, giver den lidt ekstra kondenseret mælk til de syrlige af slagsen, og lidt mindre er bærrene eller frugterne ekstra søde. De kan laves med, jeg nævner i flæng; hindbær, jordbær, blåbær, brombær, ferskner, kirsebær, abrikoser, blommer osv, ja, faktisk det meste.
Her har jeg lavet den med de fineste smukke første danske jordbær, og det er helt og ganske vidunderligt! Den syrlige frysetørrede havtorn er dejlig til, men det kunne nu også fint have været andet frysetørret frugt eller bær.

Opskriften lyder som følgende til 6 is:

Sådan gør du

Blend jordbær, kondenseret mælk, citronsaft, vaniljepulver og piskefløde til massen er ensartet og fin. Hæld i isformene og lad dem fryse i mindst 5-6 timer, eller til de er helt hårde. Dyp formene i varmt vand og tag dem, og læg dem tilbage på frys, så de danner en kold hinde igen, efter de er taget op af formene. Smelt chokoladen over svag varme, og lad den køle ned til stuetemperatur. Dyp isene i chokoladen og ryst let den overskydende chokolade af. Drys med havtorn med det samme. Spis med det samme, eller sæt tilbage på frys.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være