1 liter afkølet kamillete
1 dl. ren hyldeblomstekstrakt
en hel usprøjtet citron i tynde skiver
evt. en smule flydende honning eller agavesirup til at søde med, hvis du har behov for det et lille bundt friske krydderurter, jeg brugte den let anis-agtige thaibasilikum, det var super
Denne supernemme, lækre og læskende iste, er fantastisk når solen stråler, og man trænger til en lille opkvikker. Den smager skønt, er ikke for sød, og giver en dejlig frisk fornemmelse. Den milde kamilleblomsterthe smager superdejligt med hyldeblomsten, begge har de blomsternoter i smagen, og er milde og let parfumerede. En skive citron og friske krydderurter, enten mynte, basilikum eller thaibasilikum, så har du den herligste sommerdrik. Hvis du vil peppe den yderligere op, så kan du lave den til en hurtig cocktail ved at tilsætte et skud ren vodka og ekstra is. Uhmmm…
Sådan gør du
Bland alle delen sammen og lad isteen stå og trække en time på køl, så citronen og krydderurterne kan afgive godt med smag. Smag til med lidt ekstra sødt, hvis du synes den trænger, og server med masser af is.
LÆS OGSÅ: Sprød filo til friske bær & flødeskum
LÆS OGSÅ: Lemonade med hindbær & citron