4 mellemstore æg
100 g sukker
125 g mel
2 spsk vand
Fyld
ca 300-250 g god blåbærmarmelade
En roulade er noget af det dejligste du kan spise, spørger du mig. Det er mormor-agtigt på den helt rigtige måde, og så kan du med ret lille indsats, lave en skøn dessert, som tilmed kan varieres med forskelligt syltetøj, smørcreme mm. Jeg elsker denne helt enkle roulade, som blot er fyldt med en god marmelade, her blåbærmarmelade, fordi jeg lige har befundet mig i de svenske skove, og er svenskofil lidt endnu…
Du skal bruge: 1 rouladeform, alternativt kan den laves på en flad bradepande.
Sådan gør du
Start med at tænde ovnen på 225 ˚ og smør rouladeformen med fedtstof og sæt den til side. Alternativt lægges et stykke bagepapir på en flad bradepande og der tegnes et rektangel på ca Pisk æggene med sukkeret til massen er meget lys, skummende og luftig, det tager ca 3-4 minutter. Tilsæt vand og sigt melet i dejen. Vend forsigtigt dejen sammen uden at den mister sin luftighed og spred den forsigtigt ud i den smurte rouladeform. Bag rouladebunden i 5 minutter til den er akkurat gennembagt, ganske let gylden og fint hævet. Læg et stykke bagepapir på størrelse med bunden ovenpå og vend den forsigtigt ud herpå. Det er nemmest med en bageplade eller et spækbræt under. Lad den køle af et par minutter og smør derefter forsigtigt hindbærmarmeladen jævnt ud over. Rul rouladen sammen fra den lange led ved forsigtigt at trække bagepapiret over mod modsatte side. lad rouladen hvile med sammenføjningen nedad i mindst 1 time, gerne natten over et køligt sted, inden den skæres i skiver og serveres som den er eller med lidt letpisket flødeskum.
Læs også: Trøfler med cashew & dadler
Læs også: Nøddeboller med karamel