Rødvinssyltede pærer med stjerneanis & vanilje

Ingredienser

6-8 pærer

1 liter rødvin

2 hele kanelstænger

2 stjerneanis

1 hel kanelstang skåret på langs

3 dl sukker

evt. en halv dl. portvin

Jeg har en total svaghed for denne dessert. Den er så enkel, lækker, raffineret, ja, i virkeligheden bare helt perfekt. Det er få råvarer der tilsammen går op i en højere enhed. Rødvinens syre og krydrede sødme spiller simpelthen så fint op med vaniljen og de milde søde pærer. Jeg ELSKER den. Og lige nu, hvor de første danske pærer hænger tunge på træet, så er det en skøn ting at lave. Henkogning og syltning er jo genialt, til at få sensommerens frugter, bær og grøntsager til at vare lidt længere, og i øvrigt noget jeg holder rigtig meget af. Disse syltede pærer har både noget julet over sig, men er også efterårsagtige i både smag og udseende, synes jeg. Jeg holder af at spise dem med en klat kold flødeskum eller en kugle vaniljeis. Det er helt skønt!

Sådan gør du

Skræl pærerne så stilken stadig sidder tilbage. Anbring dem i en gryde, så de står nogenlunde tæt. Hæld rødvinen over, og tilføj de øvrige ingredienser. Lad pærerne simre under låg til de er akkurat møre, men stadig har bid. Tag pærerne op og anbring dem i et patentglas med tilhørende låg, og kog rødvinen ind til den er tyknet en smule, og har konsistens som en sirup. Server pærerne lune eller kolde med en kugle vaniljeis eller lidt letpisket flødeskum.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide