125 g blødt smør
75 g tahine sesampasta
150 g brun farin
1 tsk. flagesalt
ca. 175 g mel
1 dl sorte sesamfrø
Jeg er vild med de her shortbread, som har en ganske særlig dyb og letbrændt nøddesmag på grund af sesampastaen, som også giver en ekstra porøs og sprød konsistens. Jeg tror det er gået op for jer, at jeg elsker sesam. Meget. Og denne småkage, er ganske forrygende, hvis du spørger mig. De er ikke for alle, men kan man li’ smagen af sesam, er de virkelig et hit. En voksen-småkage i bedste forstand.
Giver omkring 25-30 småkager
Tilberedning:
Tænd ovnen på 180˚. Pisk smørret med sesampastaen og flormelis til en cremet masse. Rør hurtigt salt og mel i, ælt evt. dejen hurtigt sammen med hænderne og rul den til en rulle på ca. 6 cm i tykkelsen. Rul rullen i sesamfrøene, pak den ind i bagepapir og læg den på køl i mindst en time. Skær kagerne ud ca. 1 cm tykke og læg dem på to bageplader, de flyder ganske lidt ud. bag småkagerne i ca. 15 minutter på midterste og nederste rille i ovnen, byt pladerne rundt efter halvdelen af bagetiden. Lad småkagerne køle helt af på en rist.
LÆS OGSÅ: Brownie
LÆS OGSÅ: Kartoffel-blomkålstærte
Gem