Tahini-Shortbread

Ingredienser

125 g blødt smør

75 g tahine sesampasta

150 g brun farin

1 tsk. flagesalt

ca. 175 g mel

1 dl sorte sesamfrø

Jeg er vild med de her shortbread, som har en ganske særlig dyb og letbrændt nøddesmag på grund af sesampastaen, som også giver en ekstra porøs og sprød konsistens. Jeg tror det er gået op for jer, at jeg elsker sesam. Meget. Og denne småkage, er ganske forrygende, hvis du spørger mig. De er ikke for alle, men kan man li’ smagen af sesam, er de virkelig et hit. En voksen-småkage i bedste forstand.

Giver omkring 25-30 småkager

Tilberedning:

Tænd ovnen på 180˚. Pisk smørret med sesampastaen og flormelis til en cremet masse. Rør hurtigt salt og mel i, ælt evt. dejen hurtigt sammen med hænderne og rul den til en rulle på ca. 6 cm i tykkelsen. Rul rullen i sesamfrøene, pak den ind i bagepapir og læg den på køl i mindst en time. Skær kagerne ud ca. 1 cm tykke og læg dem på to bageplader, de flyder ganske lidt ud. bag småkagerne i ca. 15 minutter på midterste og nederste rille i ovnen, byt pladerne rundt efter halvdelen af bagetiden. Lad småkagerne køle helt af på en rist.

LÆS OGSÅ: Brownie

LÆS OGSÅ: Kartoffel-blomkålstærte

Gem

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være