Romkugler som fra bageren #nofoodwaste

Ingredienser

ca. 500 g kagerester

100 g kokosmel

3 spsk syltetøj (appelsin-, abrikos- eller solbær- er bedst)

2 spsk kakao

100 g smeltet chokolade

100 g hakkede mandler eller hasselnødder

evt. 100 g marcipan

2 spsk romessens, eller efter smag

Til pynt

Kokosmel, finthakkede mandler eller hasselnødder

Når nu du selvfølgelig har lavet chokoladekagen fra i fredags, så kan det jo være du har en smule kage tilbage, og nu gider ingen rigtig spise de tørre rester. Så er det at du laver disse dejlige romkugler. De smager fuldstændig som bagerens, er vildt nemme at lave, og wupti, så får du brugt dine kagerester til noget yderst fornuftigt, og skal ikke bøvle med at smide noget ud. It’s a win-win! Jeg har vist ført beskrevet min hang til rom-essens, og ikke mindst hér, er den ganske på sin plads. Synes jeg, i hvert fald. Det er faktisk nærmest den der giver romkuglen sin særegne, let underlødige og derfor ekstra gode smag. Den er måske ikke “good taste”, men så igen alligevel, hvem bryder sig egentlig om det!

Sådan gør du

Bland alle ingredienser godt sammen med en håndmikser og rul kugler i den størrelse, du synes. Rul kuglerne i kokos, frysetørrede bær eller evt. hakkede mandler eller nødder. Opbevar dem på køl.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Søde konfekt pindsvin

De her små pindsvin er næsten for søde at sætte tænderne i, meeeeen vi kommer til det alligevel, for det lille konfektstykke er alt for

Sådan plejer du tosomheden

Artiklen indeholder sponsoreret indhold Amanda Lagoni er udover at være parterapeut og sexolog, både mor, kone og veninde. Hun møder de samme udfordringer i parforholdet