ca. 500 g kagerester
100 g kokosmel
3 spsk syltetøj (appelsin-, abrikos- eller solbær- er bedst)
2 spsk kakao
100 g smeltet chokolade
100 g hakkede mandler eller hasselnødder
evt. 100 g marcipan
2 spsk romessens, eller efter smag
Til pynt
Kokosmel, finthakkede mandler eller hasselnødder
Når nu du selvfølgelig har lavet chokoladekagen fra i fredags, så kan det jo være du har en smule kage tilbage, og nu gider ingen rigtig spise de tørre rester. Så er det at du laver disse dejlige romkugler. De smager fuldstændig som bagerens, er vildt nemme at lave, og wupti, så får du brugt dine kagerester til noget yderst fornuftigt, og skal ikke bøvle med at smide noget ud. It’s a win-win! Jeg har vist ført beskrevet min hang til rom-essens, og ikke mindst hér, er den ganske på sin plads. Synes jeg, i hvert fald. Det er faktisk nærmest den der giver romkuglen sin særegne, let underlødige og derfor ekstra gode smag. Den er måske ikke “good taste”, men så igen alligevel, hvem bryder sig egentlig om det!
Sådan gør du
Bland alle ingredienser godt sammen med en håndmikser og rul kugler i den størrelse, du synes. Rul kuglerne i kokos, frysetørrede bær eller evt. hakkede mandler eller nødder. Opbevar dem på køl.