Saftig krydderkage med kanelglasur

Ingredienser

150 g smeltet smør

1 ½ dl A38

2 æg

200 g brun farin

½ tsk natron

½ tsk bagepulver

1 ½ tsk stødt ingefær

1 tsk stødt kanel

½ tsk stødt nellike

1 tsk stødt kardemomme

1/2 tsk stødt allehånde

250 g mel

¼ tsk fint salt

evt. 2-3 kugler syltet ingefær, finthakket

Kanel-glasur

150 g flormelis

1 strøget tsk. kanel

kogende vand

Jeg er svært glad for gode skærekager. Denne her er saftig, duftende, smager tæt og skønt af krydderier, og holder sig frisk og lækker i flere dage. Jeg elsker at spise den med en klassisk kanelglasur, så sådan er den lavet her.

1 springform på ca. 24 cm.

Sådan gør du

Smør formen med fedtstof og tænd ovnen på 175 grader. Bland alle de våde ingredienser; smør, A38 og æg med farinen og rør indtil massen er ensartet. Bland melet, krydderierne , saltet, natron og bagepulver og sigt blandingen i æggeblandingen. Vend hurtigt dejen sammen, der må ikke røres for meget, og fordel dejen i formen. Bag kagen i ca. 35 minutter til den er gennembagt, tjek med kødnål eller lignende. Kagen kan spises som den er, eller opbevares i en lufttæt beholder eller pakket ind i film. Pisk ingredienserne til glasuren med så meget vand, at den har konsistens som en tyk glasur, som stadig er flydende nok til at “løbe” af sig selv. Hæld den over kagen, og lad den flyde ned mod siderne af sig selv.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Søde konfekt pindsvin

De her små pindsvin er næsten for søde at sætte tænderne i, meeeeen vi kommer til det alligevel, for det lille konfektstykke er alt for

Sådan plejer du tosomheden

Artiklen indeholder sponsoreret indhold Amanda Lagoni er udover at være parterapeut og sexolog, både mor, kone og veninde. Hun møder de samme udfordringer i parforholdet