[single_post_category_name]

December lækkerier: Brunkager

Brunkager kan man ikke komme udenom i julemåneden, og disse her er supergode og ret nemme at lave. Diverse fyld af appelsinskal og sukat kan udelades hvis man ønsker det, men jeg indrømmer, at for mig er det netop det gode ved brunkager. Den krydrede, søde smag og et bid som byder på små seje stykker sukat midt i alt det sprøde. Appelsinsmagen er ganske enkelt bare helt rigtig her. Det er virkelig ingen sag at lave dejen, særligt hvis du er så heldig at have en røremaskine, så er det bare at komme i gang, og lave nogle ruller som kan ligge i køleskabet, og skæres ud og bages efterhånden som december løber af staben. Det er ren julekagelyksalighed…

Giver ca 60-70 stk

Sådan gør du

Anbring smør, sirup, sukker og farin i en gryde, og lad det stå over svag varme til smørret er smeltet. Lad massen køle ned og tilsæt de resterende ingredienser, æt dejen hurtigt sammen. Del dejen i 3-4 stykker og rul hver del til en pølse, læg dejen i køleskabet i mindst 3 timer eller natten over. Skær tynde skiver på ca 2 mm af dejen og bag brunkagerne ved 200 grader i ca 5 minutter, eller til de er gyldne. Lad dem køle af før de lægges i en lufttæt dåse.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide