225 g sukker
200 g smør
1 stort æg
1/2 tsk ægte vaniljepulver
150 g havregryn, gerne grovvalsede
200 g hvedemel
120 g hasselnødder
50 g macademianødder
50 g mandelflager
75 g rosiner
1/2 tsk havsalt
De lækreste sprøde småkager, med to slags nødder og mandler, som giver den herligste smag. Masser af vanilje og grovvalsede havregryn giver både smag og struktur.
Sådan gør du
Pisk smør og sukker grundigt til massen er cremet og lys. Tilsæt ægget og pisk ved højeste hastighed et par minutter. Bland alle de tørre ingredienser og rosinerne sammen og tilsæt til dejen. Miks kortvarigt til dejen er ensartet.
Sæt småkagedejen i klumper på en bageplade, der går ca. 2 store spsk. dej per cookie. Husk god afstand imellem, så kagerne ikke hæver sammen.
Bag cookies’ne ved 180 grader i ca 12-15 minutter, eller indtil de er gyldenbrune, men stadig let seje i midten. Lad dem køle før de kommer i en beholder.