Små uimodståelige karameltærter

Ingredienser

Mørdej

250g hvedemel

60g sukker

160g smør

1/2 tsk salt

2 æggeblommer

vanilje fra en 1/4 vaniljestang
 

Karamelfyld

100g sukker

30ml vand

400ml piskefløde

3 æggeblommer 1 lille æg
 

Mandelpraliné

100g sukker

70g mandler

1/2 tsk fint havsalt

De skønneste, lækre små tærter, med et fløjsblødt indre, som brydes af den knasende sprøde krokant. Jeg kunne spise dem alle på én gang!

6-8 tærter alt efter størrelse.

Sådan gør du

Mørdej – Pensl 6-8 små runde tærteforme med blødt smør. Sigt hvedemel i en røreskål og kom sukker salt og vanilje i. Skær det iskolde smør i terninger og smuldr det sammen med de andre ingredienser, så det ligner mellemstore brødkrummer. Kom æggeblommerne i skålen og bland dem ind i blandingen med en gaffel, saml efterfølgende dejen med hænderne uden at arbejde den for meget, dejen skal være homogen og glat i overfladen. Drys let mel på køkkenbordet og rul nu tærtedejen ud. Start med halvdelen, rul forholdsvis tyndt ud og fór nu hver enkel tærteform med dejen. Sørg for at holde en lige kant hele vejen rundt.Stil formene på køl i minimum 8 timer, helst over natten. 

I mellemtiden forbered karamelfyldet.

Karamelfyld – Ha fløde og et piskeris klar ved siden af komfuret. Opvarm sukker og vand i en tykbundetgryde ved medium varme uden at røre i massen. Det er vigtigt at karamellen ikke tages af varmen før end at den er klar,  lad den nå det punkt hvor karamellen starter med at ryge lidt og den er ved at brænde på. Den skal være mørkebrun i farven.

Fløden hældes imens der piskes, pas på ikke at brænde dig på karamellen, den er meget varm. Hæld al fløden i, og ta nu karamellen af varmen, sørg for at der ikke sidder karamel op af siderne eller på piskeriset, du skal have det hele med. Lad karamellen køle af nogle timer. Pisk nu æggene i blandingen, passér massen igen en finmasket si.  Opbevares på køl indtil brug, op til 3 dage.

Praline – Placer et stykke bagepapir på køkkenbordet. I en tykbundet gryde opvarm sukker, mandler og salt ved medium varme under konstant omrøring. Lad karamellen blive flot ravfarvet i farven, sørg for at den ikke brænder på, det går hurtigt. Tag praline af varmen og spred den ud på bagepapiret med det samme, så fladt så muligt. Lad blandingen afkøle.  Hak pralinen fint med en kniv – Der vil være en del til overs – Praline holder i 1 mdr i en tætsluttende beholder.

Forbag tærterne således:

Varm ovnen op til 180c grader, varmluft. For tærteformene med folie og hæld ris, bønner, kikærter oven på – (kornene skal blot holde folien nede på mørdejen imens den bages.) Sæt tærterne i ovnen og bag dem indtil de er gyldne, ca 15-20min. Pil forsigtig folien op og pensl dejen med et tyndt lag sammenpisket æg, bag dem 2-3min til æggemassen er bagt. Lad mørdejen afkøle lidt. Ta forsigtigt mørdejen ud af formene, det skal gøres meget forsigtigt, placer dem tilbage på bagepladen foret med bagepapir. Nu hældes karamelfyldet forsigtigt i tærterne, kom så tæt på kanten uden at spilde. Forsigtigt placeres tærterne tilbage i ovnen ved 180c varmluft, de bages indtil karamellen har sat sig ca. 12-15min. Den må ikke være flydende. 

Serveres afkølede drysset med den salte mandelpraline.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Disse godter er perfekte til Påsken

Denne artikel indeholder ikke betalt reklame, men indeholder produkter som vi har modtaget til gennemgang på redaktionen.  Med påsken lige om hjørnet har vi samlet

Nem og billig påskedessert

Ingredienser2 kugler citronsorbetis (eller en anden is, du elsker) En Fanta Lemon No Sugar eller Fanta Orange No Sugar Et højt glas Et sugerør En skive