Tyrkiske brød med nigellafrø

Ingredienser

2,5 dl lunkent vand

½ tsk salt

1 spsk sukker

25 g gær

ca 450 g hvedemel

2 spsk yoghurt og 1 æggeblomme til pensling

Drys med nigellafrø

Det er den karakteristiske smag af krydderiet nigellafrø, der også går under det smukke og poetiske navn “jomfru i det grønne”, som gør dette brød særlig delikat. Frøene smager vidunderligt krydret og meget karakteristisk, lidt henad kommen, men alligevel med helt sin egen smag, som er super aromatisk og dejlig. Det er det perfekte madbrød at servere til en lækker suppe, en gryderet, en curry eller måske som en del af en buffet.

Sådan gør du

Opløs gæren, sukker og salt i det lunkne vand og tilsæt hvedemelet. Ælt dejen til den er smidig og blank, det tager omkring 8-10 minutter, brug gerne en kitchenaid eller lignende. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse i en tildækket skål, ca 1 ½ -2 timer, og del den herefter i 5 lige store dele. Tænd ovnen på 250 grader, og rul hver del ud til ca 1 cms tykkelse, flyt brødet over på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl brødet med en blanding af yoghurt og æggeblomme og drys med nigellafrø og eller sesamfrø og bag brødet i 6-8 minutter på den øverste rille i ovnen. Det skal være gyldent, med pletter af lidt mørkt, så er det færdigt. Brødene er bedst samme dag, men kan også sagtens fryses og lunes i ovnen til senere.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være