2,5 dl lunkent vand
½ tsk salt
1 spsk sukker
25 g gær
ca 450 g hvedemel
2 spsk yoghurt og 1 æggeblomme til pensling
Drys med nigellafrø
Det er den karakteristiske smag af krydderiet nigellafrø, der også går under det smukke og poetiske navn “jomfru i det grønne”, som gør dette brød særlig delikat. Frøene smager vidunderligt krydret og meget karakteristisk, lidt henad kommen, men alligevel med helt sin egen smag, som er super aromatisk og dejlig. Det er det perfekte madbrød at servere til en lækker suppe, en gryderet, en curry eller måske som en del af en buffet.
Sådan gør du
Opløs gæren, sukker og salt i det lunkne vand og tilsæt hvedemelet. Ælt dejen til den er smidig og blank, det tager omkring 8-10 minutter, brug gerne en kitchenaid eller lignende. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse i en tildækket skål, ca 1 ½ -2 timer, og del den herefter i 5 lige store dele. Tænd ovnen på 250 grader, og rul hver del ud til ca 1 cms tykkelse, flyt brødet over på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl brødet med en blanding af yoghurt og æggeblomme og drys med nigellafrø og eller sesamfrø og bag brødet i 6-8 minutter på den øverste rille i ovnen. Det skal være gyldent, med pletter af lidt mørkt, så er det færdigt. Brødene er bedst samme dag, men kan også sagtens fryses og lunes i ovnen til senere.