[single_post_category_name]

Hjemmelavet koldhævet speltbrød

Mine unger elsker et stykke ristet brød om morgenen, særligt toastbrød er i høj kurs, men fordi jeg ikke gider at købe mig fattig i brød, som har et næringsindhold på linje med et stykke pap, så lavede jeg det her. Et superdejligt formbrød som smager intenst og kraftigt, og så giver de ristede sesamfrø ekstra smag og aroma. Brødet er perfekt til brødristeren, med koldt smør og en god marmelade. Det tager lidt tid at lave, men det færdige brød er det værd. Hvis du speede processen op, så give dejen 25-40 g gær i stedet, så skal det blot hæve nogle timer på køkkenbordet og derefter ca en times efterhævning i formen.

2 brødforme

Sådan gør du

Rør gæren ud i vandet og tilsæt øl, salt, honning, sesamfrø og de to slags mel. Ælt dejen grundigt sammen enten med hænderne eller i maskine. Den vil synes våd i starten, men samler sig efterhånden som den æltes, vær lidt vedholdende, det tager omkring 10 minutter. Læg dejen i en oliesmurt skål og dæk med film og lad den hæve i køleskabet i mindst 8 timer. Herefter tages dejen ud af skålen, formes til to aflange pølser og lægges i to smurte forme med sammenføjningen nedad. Der skal gerne være en tredjedel af formen fri i toppen, som dejen kan hæve i. Brug gerne en blanding af blødt smør og olie til at smøre formen. Pensl med lidt vand og drys toppen med sesamfrø. Dæk formene med film og lad brødene efterhæve i formen i ca 2 timer. Bages i ca 45-50 minutter ved 200˚ til skorpen er lysebrun og brødet føles hult når der bankes i bunden. Lad brødet køle af på en rist. Hvis det er svært at få ud af formen med det samme, så lad det stå 5 minutter og løsne sig.

 

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide