ChriChriTV: Fødselsdagsboller

Ingredienser

DEJ

3 dl sødmælk

50 g gær

2 æg

80 g honning

700 g hvedemel

150 g stuetempereret smør

1 knivspids salt
 

RØDBEDEPURÉ

150 g frisk rødbede

1 dl vand
 

SPINATPURÉ

100 g spinat

1 dl vand
 

PENSLING

2 æggeblommer

1 dl sødmælk

Disse farverige fødselsdagsboller kan sætte gang i enhver fødselsdagsfest. De er farvet med naturligt farvestof fra rødbeder og spinat, og så er de sødet med honning i stedet for sukker, hvilket giver dem en helt unik smag.

Antal: 16-18 stk.

Sådan gør du

Bolledej
1. Bland sødmælk, gør, æg og honning, og rør det sammen til en ensartet masse.

2. Tilføj 600 g af melet til massen og herefter smør og salt.

3. Ælt dejen med dine hænder. Den skal kun lige hænge sammen.

4. Lad den hæve et lunt sted i 30 minutter, mens du forbereder rødbede- og spinatpuréerne.

Rødbedepuré
1. Skræl dine friske rødbeder, og riv dem på et rivejern

2. Kom de revne rødbeder i en gryde med vand, og lad det koge, indtil rødbederne er møre.

4. Blend det med en stavblender til en fin puré.

Spinatpuré
1. Kom spinatbladene i en gryde med vand, og kog dem møre.

2. Blend dem herefter til en fin puré ligesom rødbedepuréen.

Samling af bollerne
1. Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.

2. Del din bolledej i tre lige store dele, og tilsæt rødbedepuréen og spinatpuréen til hver sin dejklump.

3. Tilsæt yderligere 50 g af den resterende mel til dejklumperne med henholdsvis rødebede og spinat, og ælt det sammen.

4. Lad dejen hæve lunt i cirka 30 minutter med et viskestykke over.

5. Tag nu de tre stykker dej, rul dem ud til tre lange pølser, og flet dem sammen som en fletning.

6. Form bollerne ved at skære stykker på cirka 6 cm af fletningen. Fold dem sammen, se de bliver runde, og placer dem på en bageplade med bagepapir. Det er vigtigt, at du sørger for, at den side, hvor du har foldet bollerne, vender nedad mod bagepladen.

7. Lad bollerne hæve lunt i yderligere 30 minutter med et viskestykke over.

8. Bland æggeblommer og sødmælk sammen, og pensl bollerne.

9. Bag dem i 12-15 minutter. De er færdige, når de er gyldne på toppen – og så er der serveret!

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Kom med på den bedste venindetur

Artiklen indeholder sponsoreret indhold Amanda Lagoni er udover at være parterapeut og sexolog, både mor, kone og veninde. Hun møder de samme udfordringer i parforholdet