1 dl neutral olie, eks vindruekerneolie
4 store gule løg, hakket i tern
10 fed hvidløg, finthakket
4 spsk mild karry
2 små røde chilier, finthakkede
1 spsk spidskommen
2 spsk gurkemeje
2 stængler citrongræs, kun det nederste ”bløde” stykke, finthakket
1 stor knold frisk ingefær, finthakket
4 røde peberfrugter i store tern
4 gule peberfrugter i store tern
8 stængler bladselleri i skiver
4 porrer skåret i skiver
3 liter kyllingefond
2 dåser kokosmælk
½ liter fløde
800 g basmatiris
4 dåser majs drænet for væde, alternativt
10 friske majskolber, majskernerne skåret af
Salt
Saften fra 2 limefrugter
Til servering
Friske lime i både
Masser af frisk koriander
Dette er opskriften på en lækker, indisk karrysuppe, som passer perfekt til det kolde vintervejr. Vær opmærksom på at dette er en mellemstor portion, som fint kan divideres op. Det skal tilføjes at mulligatawny kommer i en vifte af forskellige versioner; nogle med kokosmælk, nogle uden, nogle med karry, nogle uden, nogle med rodfrugter, andre uden osv. Dette er min bedste version af indisk karrysuppe. Den er krydret, men stadig mild og rund i smagen pga. fløden, og tricket med at tilsætte basmatirisen til suppen gør, at den er præcis så lækker tyk og nærmest gryderets-agtig, at man virkelig føler sig mæt på en dejlig måde, efter at have spist en portion.
LÆS OGSÅ: Hverdagsret: Smørmør kylling i frisk gurkemeje-karry-pasta
Mht. kødet som skal i, så kan du evt. være super sej og koge din egen fond på hele kyllinger. Se opskrift her – in that case slår du to fluer med et smæk, og kan plukke kyllingekødet fra de hele kyllinger, og bruge det som fyld i suppen. Alternativt er færdige pakker med kyllinge-inderfilet, som også dejlig nemt og fint at bruge.
En stor gryde er nødvendig, men that goes without saying!
20 portioner
Sådan gør du
Varm olien op i en gryde og svits løg, hvidløg, karry, chilier, spidskommen, gurkemeje, citrongræs og frisk ingefær i ca. 3 minutter til løgene er bløde
Tilsæt peberfrugt, bladselleri og porrer og lad det hele stege sammen i et minuts tid
Hæld kyllingefond, kokosmælk og fløde ved og lad suppen simre uden låg i 20 minutters tid
Tilsæt nu risene, majsene og kyllingefilet (hvis det er det der bruges) og lad suppen simre yderligere i 8-10 minutter
Risene skal ikke være udkogte, men stadig have en smule bid
Hvis suppen laves i forvejen, kan det være en ide først at tilsætte risen når den varmes op før servering, da de ellers godt kan blive meget bløde
Smag suppen til med salt, limesaft og en smule sukker eller kokospalmesukker
Server suppen rygende varm med masser af frisk koriander, limebåde, finthakkede chilier og kolde øl, så er du sikker på dine gæster er mætte og glade til at feste resten af natten!
LÆS OGSÅ: Spicy kødboller