Dhal – linsesuppe med yoghurt, granatæble & koriander

Ingredienser

2 spsk. kokosolie eller anden stegeegnet olie, eller evt. ghee(klaret smør)

2 mellemstore løg

3 fed hvidløg

2 spsk. frisk ingefær i små tern

1 tsk garam masala

1 tsk karry, mediumstærk

3 kaffir limeblade

300 g røde linser

ca. 1 1/2 liter god grøntsags- eller fjerkræsfond

saften fra 1/2 citron

salt

Tilbehør

2-3 dl drænet yoghurt

frisk koriander, et stort bundt

granatæblekerner, beregn 2 granatæbler

150 g ristede græskarkerner

Med en hel pose røde linser i køkkenskuffen, lå en linsesuppe lige til højrebenet. Som sagt, så gjort, jeg lavede denne enkle suppe ud af relativt få ingredienser, og synes selv den smager SÅ GODT. Og så er den jo fantastisk sund. Linser (og bønner og kikærter) har det finurlige ved sig, at de faktisk kan smage lidt henad kød, de har en lidt dyb, jordet umamismag, som er yderst tilfredsstillende, og måske gør det lidt nemmere for de inkarnerede kødspisere, at undvære kødet på tallerkenen. Det der hævede suppen til langt over almindeligt god, var uden tvivl den friske koriander og så, tadaa, granatæblekernerne, som er helt geniale her. De bidrager med friskhed, sprødhed, og alene den måde de knaser i munden, kan få mig til at sukke af velbehag. Så lad være med at undlade toppingen her, den gør det hele så meget bedre.

Sådan gør du

Snit løg og hvidløg fint, og svits begge dele i fedtstoffet. Lad det stege med nogle minutter, til løget er fint og transparent, og tilsæt så garam masala og karry sammen med ingefæren. Lad det svitse yderligere nogle minutter, men vær varsom med, at krydderierne ikke må brænde på. Tilsæt limeblade, linser og fond, og lad suppen simre under låg til linserne er udkogte og suppen cremet og lækker. Smag til med citronsaft og salt, mængden af begge dele varierer efter smag, og i øvrigt også alt efter hvor salt din fond er. Hvis du synes suppen er for tyk, så tilføjer du bare lidt ekstra væde.

Server suppen rygende varm med en generøs skefuld drænet yoghurt eller yoghurt-alternativ, masser af frisk koriander, græskarkerner og granatæblekerner.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være