2 spsk. kokosolie eller anden stegeegnet olie, eller evt. ghee(klaret smør)
2 mellemstore løg
3 fed hvidløg
2 spsk. frisk ingefær i små tern
1 tsk garam masala
1 tsk karry, mediumstærk
3 kaffir limeblade
300 g røde linser
ca. 1 1/2 liter god grøntsags- eller fjerkræsfond
saften fra 1/2 citron
salt
Tilbehør
2-3 dl drænet yoghurt
frisk koriander, et stort bundt
granatæblekerner, beregn 2 granatæbler
150 g ristede græskarkerner
Med en hel pose røde linser i køkkenskuffen, lå en linsesuppe lige til højrebenet. Som sagt, så gjort, jeg lavede denne enkle suppe ud af relativt få ingredienser, og synes selv den smager SÅ GODT. Og så er den jo fantastisk sund. Linser (og bønner og kikærter) har det finurlige ved sig, at de faktisk kan smage lidt henad kød, de har en lidt dyb, jordet umamismag, som er yderst tilfredsstillende, og måske gør det lidt nemmere for de inkarnerede kødspisere, at undvære kødet på tallerkenen. Det der hævede suppen til langt over almindeligt god, var uden tvivl den friske koriander og så, tadaa, granatæblekernerne, som er helt geniale her. De bidrager med friskhed, sprødhed, og alene den måde de knaser i munden, kan få mig til at sukke af velbehag. Så lad være med at undlade toppingen her, den gør det hele så meget bedre.
Sådan gør du
Snit løg og hvidløg fint, og svits begge dele i fedtstoffet. Lad det stege med nogle minutter, til løget er fint og transparent, og tilsæt så garam masala og karry sammen med ingefæren. Lad det svitse yderligere nogle minutter, men vær varsom med, at krydderierne ikke må brænde på. Tilsæt limeblade, linser og fond, og lad suppen simre under låg til linserne er udkogte og suppen cremet og lækker. Smag til med citronsaft og salt, mængden af begge dele varierer efter smag, og i øvrigt også alt efter hvor salt din fond er. Hvis du synes suppen er for tyk, så tilføjer du bare lidt ekstra væde.
Server suppen rygende varm med en generøs skefuld drænet yoghurt eller yoghurt-alternativ, masser af frisk koriander, græskarkerner og granatæblekerner.