Sprøde veggie rolls med massere af grønt

Ingredienser

En pakke forårsrulledej

Ca 1 kg blandet grønt, gerne masser af kål, gulerødder og lidt mindre rodfrugt, bønnespirer

2 gode håndfulde krydderurter, jeg bruger ofte koriander og thaibasilikum

4 cm finthakket frisk ingefær

3 fed hvidløg, finthakket ligeså

150-200 g tørrede vermicellinudler

3 spsk sesamolie til stegning

1/2 dl soya

Salt

Evt lidt chilisauce

En af mine foretrukne måder at tømme grøntsagsskuffen for rester på, er ved at lave hjemmelavede forårsruller. Der er sikkert en klassisk måde, mens min per definition er temmelig anarkistisk. Simpelthen fordi der (næsten) ingen regler er, for hvad du komme i dem. Jeg bruger alt fra gulerødder, porrer, løg, alle former for kål, rodfrugter, dog har jeg aldrig prøvet med rødbede, krydderurter, ingefær, hvidløg osv. Og det bliver altid godt! Denne gang havde jeg et halvt savoykål, en rest spidskål, en porre, et lille knoldselleri, 2 store lidt halvsløje gulerødder, en stor knold ingefær, hvidløg, en stor dusk slatten koriander, noget thaibasilikum indkøbt til lejligheden, og det var vist det. Derudover har jeg altid vermicellinudler, det er de helt tynde nudler, som man ofte finder i forårsruller. Du kan sagtens lave forårsrullerne uden, men de gør altså noget rigtig godt. De giver et ekstra bid, og smager bare godt. Jeg har forsøgt at vise jer, hvordan jeg folder rullerne, det er altså utrolig nemt, og skulle være nogenlunde til at gå til. Selv frituresteger jeg som regel i neutral rapsolie, den smager ikke af noget, og de tåler de høje temperaturer bedst, men Urtekram har faktisk også lavet en fin fritureolie, som ikke tager skade af at blive opvarmet til op omkring de 140-160 grader.

Sådan gør du

Riv eller skær grøntsagerne i strimler. Jeg bruger et juliennejern til de faste grøntsager som rodfrugter, og skærer kålen i tynde strimler med en kniv, det er relativt overskueligt. Ellers kører du bare det hele på et råkostjern eller en maskine. Fyld en skål med kogende vand og anbring nudlerne i skålen, lad dem stå der i 5-10 minutter, til er opblødte uden at være helt bløde, sigt vandet fra. De skal stadig have noget bid. Varm olien op til den er godt varm i en wok eller stor gryde, og lynsteg grøntsagerne nogle minutter, til de klaser let sammen. Hæld soyaen over og smag yderligere til med salt og evt lidt sød chilisauce. Vend med vermicellinudlerne. Læg forårsrulledejstykkerne på et bord og hav et fugtigt opvredet viskestykke ved hånden. Rul en forårsrulle ad gange som vist på billedet, ved at placere ca 2 skefulde af grøntsagsfyldet ved den nederste ende mod dig selv, og fold først hjørnet op over, dernæst siderne ind over, og rul til sidst rullen færdig. Læg rullerne under viskestykket som de bliver færdige. Hæft med en smule vand. Steg rullerne nogle stykker ad gangen et par minutter, til de er gyldenbrune, og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Server varme med soya og sød chilisauce.

TIP: Du kan sagtens fryse rullerne, men så gør det inden de er stegt. De kan frituresteges fra frossen tilstand, så skal de blot have en smule længere.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Disse godter er perfekte til Påsken

Denne artikel indeholder ikke betalt reklame, men indeholder produkter som vi har modtaget til gennemgang på redaktionen.  Med påsken lige om hjørnet har vi samlet

Nem og billig påskedessert

Ingredienser2 kugler citronsorbetis (eller en anden is, du elsker) En Fanta Lemon No Sugar eller Fanta Orange No Sugar Et højt glas Et sugerør En skive

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er