25 g. gær
3 dl. lunkent vand
1 spsk. flydende honning
1 spsk. olivenolie
1½ tsk. salt
130 g. speltmel
ca. 350 g. hvedemel
Et af vores favoritbrød hjemme hos os, er helt sikkert dette speltbrød. Det smager super lækkert, og er nemt at lave. Egner sig både til morgen og frokostbordet.
LÆS OGSÅ: Perfekt til efteråret: Græskarkage
Sådan gør du:
Rør gæren ud i vandet, til det er helt opløst. Tilsæt honning, olie, salt, og grahamsmel, og rør godt. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen, og ælt dejen blød og smidig. Lad dejen hæve i en skål dækket til med et viskestykke et lunt sted i ca. 60 min.
Hæld dejen ud på et let meldrysset bord, og form den til et brød. Drys brødets overflade med mel, og skær små snit i brødet, som du ønsker dit mønster skal være. Læg brødet på en bageplade med bagepapir, og drys lidt mel på. Lad brødet hæve tildækket på bagepladen i 30 minutter.
Når brødet har hævet i 30 min. bages brødet i ovnen i 5 min. på 250 grader, og herefter yderligere 15 min. på 200 grader.
Velbekomme!
Find flere lækre opskrifter på Sophies instagram @fillosophie