Supernemt speltbrød

Ingredienser

25 g. gær

3 dl. lunkent vand

1 spsk. flydende honning

1 spsk. olivenolie

1½ tsk. salt

130 g. speltmel

ca. 350 g. hvedemel

Et af vores favoritbrød hjemme hos os, er helt sikkert dette speltbrød. Det smager super lækkert, og er nemt at lave. Egner sig både til morgen og frokostbordet. 

LÆS OGSÅ: Perfekt til efteråret: Græskarkage

Sådan gør du: 
Rør gæren ud i vandet, til det er helt opløst. Tilsæt honning, olie, salt, og grahamsmel, og rør godt. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen, og ælt dejen blød og smidig. Lad dejen hæve i en skål dækket til med et viskestykke et lunt sted i ca. 60 min.
Hæld dejen ud på et let meldrysset bord, og form den til et brød. Drys brødets overflade med mel, og skær små snit i brødet, som du ønsker dit mønster skal være. Læg brødet på en bageplade med bagepapir, og drys lidt mel på. Lad brødet hæve tildækket på bagepladen i 30 minutter.
Når brødet har hævet i 30 min. bages brødet i ovnen i 5 min. på 250 grader, og herefter yderligere 15 min. på 200 grader.

Velbekomme!

Find flere lækre opskrifter på Sophies instagram @fillosophie

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og