Et af vores favoritbrød hjemme hos os, er helt sikkert dette speltbrød. Det smager super lækkert, og er nemt at lave. Egner sig både til morgen og frokostbordet.
LÆS OGSÅ: Perfekt til efteråret: Græskarkage
Sådan gør du:
Rør gæren ud i vandet, til det er helt opløst. Tilsæt honning, olie, salt, og grahamsmel, og rør godt. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen, og ælt dejen blød og smidig. Lad dejen hæve i en skål dækket til med et viskestykke et lunt sted i ca. 60 min.
Hæld dejen ud på et let meldrysset bord, og form den til et brød. Drys brødets overflade med mel, og skær små snit i brødet, som du ønsker dit mønster skal være. Læg brødet på en bageplade med bagepapir, og drys lidt mel på. Lad brødet hæve tildækket på bagepladen i 30 minutter.
Når brødet har hævet i 30 min. bages brødet i ovnen i 5 min. på 250 grader, og herefter yderligere 15 min. på 200 grader.
Velbekomme!
Find flere lækre opskrifter på Sophies instagram @fillosophie