Nemme tortilla-bidder med quinoa, spinat & røget laks

Ingredienser

1dl quinoa, hvid, rød eller sort

Lidt salt

3 spsk olivenolie

3 mellemstore løg

3 mellemstore kartofler

7 store æg

100 g babyspinat

100 g røget laks i mindre stykker

Salt og friskkværnet peber

Åh, hvor jeg elsker når noget, der er super sundt, også smager super godt. Så bliver man så glad. Disse tortilla-firkanter smager simpelthen så godt. De er proppet med gode sager, vildt gode både varme, lune og kolde, og ganske perfekte som en nem morgenmad, (lav dem up front, så skal du bare række hånden i køleskabet), og i madpakken, brunchen eller aftensmaden. Jeg ELSKER den slags nemme total-løsninger. Quinoaen giver lidt knas, fylde og masser af næring, laksen smager bare godt, og er ligeledes fyldt med gode fedtstoffer, og spinat ved vi godt er både sundt og godt for os. Masser af løg og en smule hakkede kartofler, vupti, perfekt kombination. Jeg vil sådan håbe at I prøver denne opskrift, for jeg er vild med den, og den er allerede en selvskreven everyday basic herhjemme.

Sådan gør du

Kog quinoaen i 2 dl vand under låg, den skal simre i ca. 18 minutter. Lad den køle lidt ned. Skær løg og kartofler i små tern, og svits dem i olivenolien i 6-7 minutter under jævnlig omrøring til de er næsten møre. Læg et stykke bagepapir i et ovnfast fad på ca. 16×22 cm og fordel kartofler, løg og quinoa i fadet. Vend det rundt, så det blandes og drys med lidt salt. Pisk æggene med 1/2 dl vand, tilsæt spinat og røget laks, og krydr med lidt salt og peber. Hæld æggemassen i fadet og brug en gaffel til vende lidt rundt, så æggemassen fordeler sig med resten. Bag tortillaen ved 180 grader i ca 20 minutter, giv den evt en smule mere, hvis den ikke er helt fast i midten. Skær i bidder når den er kølet lidt ned. Opbevares på køl.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være