Kartoffelsalat
1 kg. nye kartofler
250 g rygeost
1 dl creme fraiche
1/2 dl mælk
en knivspids salt
friskkværnet peber
1 bundt friske asparges
200 g friskbælgede ærter
1 bundt friske radiser
1 bakke ærteskud
Varmrøget laks
Foråret er vidunderligt af mange årsager. Måske allermest fordi sommeren er på vej… Lange lyse nætter, smagen af fordampet saltvand på huden, kolde aperol-cocktails i glasset, det hungrer vi vist alle efter på nuværende tidspunkt. Jeg mærker oftest hvor meget jeg har længtes efter forår og sommer, når frugter, bær og grøntsager begynder at bugne med deres klare farver og struttende sprøde former på hylderne hos grønthandleren.
Til 4 personer.
Sådan gør du
Kog kartoflerne i rigeligt saltet vand, jeg bruger omtrent en spsk. salt per liter vand. Bring vandet i kog og kog lad kartoflerne koge i 7 minutter, hvorefter de tages af varmen og står i vandet til de er akkurat møre. Hæld vandet fra og lad kartoflerne køle ned, før de skæres i skiver. Lav en creme af rygeost, creme fraiche og mælk, smag til med salt og friskkværnet peber. Vend med kartoflerne. Hæld kogende vand over de bælgede ærter, og sigt fra med det samme, de skal blot lige dyppes. Hæld kogende vand over aspargesene, (husk at skære enderne fra), og lad dem stå et minuts tid, hæld derefter vandet fra. Anret kartoflerne på et fad, drys med ærter og tynde skiver af radise. Anret aspargesene ved siden af, og drys med friske ærteskud. Servér med varmrøget laks. Den dejligste forårsservering.