Kartoffelsalat med asparges & varmrøget laks

Ingredienser

Kartoffelsalat

1 kg. nye kartofler

250 g rygeost

1 dl creme fraiche

1/2 dl mælk

en knivspids salt

friskkværnet peber

1 bundt friske asparges

200 g friskbælgede ærter

1 bundt friske radiser

1 bakke ærteskud

Varmrøget laks

Foråret er vidunderligt af mange årsager. Måske allermest fordi sommeren er på vej… Lange lyse nætter, smagen af fordampet saltvand på huden, kolde aperol-cocktails i glasset, det hungrer vi vist alle efter på nuværende tidspunkt. Jeg mærker oftest hvor meget jeg har længtes efter forår og sommer, når frugter, bær og grøntsager begynder at bugne med deres klare farver og struttende sprøde former på hylderne hos grønthandleren.

Til 4 personer.

Sådan gør du

Kog kartoflerne i rigeligt saltet vand, jeg bruger omtrent en spsk. salt per liter vand. Bring vandet i kog og kog lad kartoflerne koge i 7 minutter, hvorefter de tages af varmen og står i vandet til de er akkurat møre. Hæld vandet fra og lad kartoflerne køle ned, før de skæres i skiver. Lav en creme af rygeost, creme fraiche og mælk, smag til med salt og friskkværnet peber. Vend med kartoflerne. Hæld kogende vand over de bælgede ærter, og sigt fra med det samme, de skal blot lige dyppes. Hæld kogende vand over aspargesene, (husk at skære enderne fra), og lad dem stå et minuts tid, hæld derefter vandet fra. Anret kartoflerne på et fad, drys med ærter og tynde skiver af radise. Anret aspargesene ved siden af, og drys med friske ærteskud. Servér med varmrøget laks. Den dejligste forårsservering.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være