Oksekødssalat med peberrods-parmesan dressing

Ingredienser

1 bøf, gerne godt fedtmarmoreret, oksefilet eller entrecote er gode bud, ca 150 g

1 hjertesalat, skyllet og duppet tør

2 små håndfulde rucolasalat, skyllede og duppede tørre

6-8 cornichoner

4-5 radiser

rugbrødscroutoner

Rugbrødscroutoner

1 halvt rugbrød, ca 3-400 g skåret i små tern

2 spsk olivenolie

lidt salt

2 fed hvidløg

Peberods-parmesan dressing

1 dl yoghurt nature

3 spsk. mayonnaise

1/2 dl olivenolie

1 spsk. friskrevet peberrod

2 spsk. fintrevet parmesan

salt & friskkværnet peber

Et stykke godt kød, kan pludselig række meget langt, når man skærer det tyndt og parrer det med en salat. Det er skønt, for så kan man købe lidt bedre kød, og stadig ikke ruinere sig selv;) Jeg synes faktisk også at salat og kød er en glimrende kombi, da det der med bagte kartofler og en ordentlig bøf kan slå bunden ud af de fleste. Herreste Gud, det smager jo skønt, men alternativer kan også være godt. Jeg er selv fan af peberrod, og elsker det der stærke ziiing, det giver til en dressing, og her passer det altså ganske perfekt! Parmesanen giver fylde, salt og umamismag til dressingen, som jeg, helt uden at sætte mit lys under en skæppe, faktisk synes er blevet pokkers god! Det er som om at alt bare spiller sammen her. Det møre lækre kød, sprøde salater, friske radiser, dressingen, de små rugbrødscroutoner – det er simpelthen bare en virkelig dejlig salat!

LÆS OGSÅ: Sommermad: Hollandaise på hvide asparges

Sådan gør du

Start med at lave brødcroutonerne ved at blande rugbrødsternene med olien, hvidløgsfed og lidt salt og fordel dem på en bradepande med bagepapir. Rist dem i ovnen på midterste rille i ca 20 minutter til de er sprøde og gyldne. Husk at ryste panden undervejs, så ternene får varme på alle sider. Lad dem køle af. De kan opbevares i et glas et tørt sted. Steg bøffen på en meget varm pande i ca. 3 minutter på hver side. Min bøf var omtrent 3 cm tyk, det passede med at den blev lidt mere rå end well done, hvis du vil have den lidt mere gennemstegt, så giv den et minut mere på hver side. Tag den af varmen og over på et spækbræt, drys med rigeligt salt og lad den hvile 10-15 minutter. Lav dressingen ved at blande yoghurt, mayonnaise og olie med en gaffel eller et lille piskeris til dressingen er tyk og ensartet, tilsæt peberrod og parmesan og smag til med salt og peber. Anret salaten ved at lægge salaterne nederst, og fordel kødet i tynde skiver ovenpå(husk at skære mod kødets årer, på en skåret bøf er det ofte på den lange side). Dryp med dressingen og top med fintsnittede radiser, cornichoner og rugbrødscroutoner.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være