Ricotta-pandekager med blåbær & ahornsirup

Ingredienser

200 g hvedemel

1 tsk. bagepulver

2 spsk. sukker

½ tsk. vaniljepulver

¼ tsk. salt

2 dl mælk

200 g ricotta

3 store æg, delt i blomme og hvider

2 spsk. smeltet smør

1 tsk. revet citronskal fra 1 usprøjtet citron

ca. 100 g friske eller frosne blåbær


Tilbehør

Ahornsirup

Ja, jeg ved at bananpandekager har været helt på alles læber de sidste år, særligt fordi de som oftest laves uden gluten, og faktisk smager godt. Og jeg siger det med en smule forbehold, fordi, ja, nok er de gode, særligt med ekstra bær og lidt skyr, men altså. This is the real thing. Disse pandekager er så luftige og lækre, at det slet ikke gør noget at de indeholder, nå ja, en smule mel. Ricottaen giver den mest delikate saftige lethed, så du nærmest tygger på en pandekagesky. Det er så godt! Jeg tilføjer ofte en håndfuld blåbær, de har den perfekte syrligsødme, som klæder pandekagerne så smukt. En helt vidunderlig morgenmadsdelikatesse, særligt når de er serveret med en skefuld frisk ricotta og ahornsirup. Jeg har tilladt mig at sætte dem på som en everyday basic, fordi de er utrolig nemme. Hvis man er pandekage-entusiast, så overvej at have den tørre blanding, altså mel, salt, bagepulver, sukker og vaniljepulver stående blandet (selvfølgelig i det rette opskriftsforhold) i et glas, så kan det hurtigt blandes med de våde ingredienser, og det vil rundt regnet tage dig 3 minutter at bikse dejen sammen.

Ca. 18-20 stk.

Sådan gør du

Bland de tørre ingredienser; hvedemel, bagepulver, sukker og salt godt sammen. Rør mælken sammen med ricotta, æggeblommer, smeltet smør og citronskal til massen er ensartet. Rør melblandingen i og rør til dejen er akkurat blandet. Pisk æggehviderne stive og vende dem i dejen. Vend til sidst blåbærrene forsigtigt i dejen, det er svært at undgå at dejen ikke farves en smule lilla af bærrene. Steg pandekagerne i smør eller kokosolie og server dem med ekstra ricotta, blåbær og ahornsirup til at hælde over. Der går ca. 2 spsk. dej per pandekage.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være