Sød & krydret honningkage med syltet appelsinskal

Ingredienser

350 g muscovadosukker eller brun farin

350 g honning

1,5 dl vand

100 g smør

2 æg

Saft fra en usprøjtet appelsin

650 g hvedemel

½ tsk salt

3 tsk stødt kanel

2 tsk natron

1 tsk stødt nellike

1 tsk stødt ingefær

1 tsk stødt kardemomme

1 dl syltet appelsinskal, kan undlades

I min verden hører honningkager sig til i julen. Den søde, krydrede, varme duft er for mig duften af jul, og jeg bager ALTID en honningkage i starten af december måned. Det er min december-hverdagsluksus, og jeg nyder gerne et stykke hver dag. Med koldt smør og en varm kop te, er det ganske enkelt julens bedste hyggespise. Denne her kan nydes igennem hele julemåneden og holder sig fin og frisk igennem flere uger, blot den pakkes ordentligt ind.

Til en stor kage.

Sådan gør du

Anbring muscovadosukker, honning, smør, appelsinsaft og vand i en gryde og varm blandingen op indtil sukkeret er smeltet og massen er glat. Stil gryden til side og lad den køle ned i ti minutters tid. Tænd ovnen på 170 grader. I en anden skål blandes hvedemel, salt natron og krydderier. Rør æggene i den afkølede honningmasse, pisk grundigt imellem hvert æg og si derefter mel-krydderblandingen i dejen. Rør dejen glat og uden klumper. Tilsæt afslutningsvis syltet appelsinskal. Hæld dejen i en smurt form, enten 2 små eller 1 stor sandkageform eller en lille bradepande ca. 25×30 og bag honningkagen i 1- 1 ½ time alt efter hvilken form du bruger. Jo højere kagen er, jo længere tid skal den have i ovnen. Kagen skal være helt gennembagt, så tjek med en tandstik eller lignende før du tager den ud af ovnen. Lad kagen køle helt på en rist nede i formen, før du vender den ud.

Læs også: Godmorgen-omelet

Læs også: Pandekager til morgenmad

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være