Fuldkornsknækbrød med kerner

Super sprøde, lækre og virkelig nemme at lave. Du kan variere meltypen og gøre dem mere eller mindre grove efter lyst. Giver ca 20 knækbrød. Sådan gør du. Bland alle ingredienserne sammen undtagen hvedemel, og rør eller ælt indtil dejen er ensartet. Tilsæt hvedemelet af et par omgang. Det kan variere lidt hvor meget der skal i, dejen skal være fast og ensartet i konsistensen, uden at være for hård.
Ingredienser

Ca. 20 knækbrød

1,5 dl havregryn

1 dl sesamfrø

1 dl hørfrø

1 dl solsikkekerner eller græskarkerner

1 dl olie

2 dl vand

1,5 tsk. fint salt

3 dl fuldkornsmel

1 ½ dl sigtet speltmel

 

Super sprøde, lækre og virkelig nemme at lave. Du kan variere meltypen og gøre dem mere eller mindre grove efter lyst.

LÆS OGSÅ: Glutenfrie knækbrød med kerner og frø

Sådan gør du

Bland alle ingredienserne sammen undtagen hvedemel, og rør eller ælt, indtil dejen er ensartet. Tilsæt hvedemelet af et par omgang. Det kan variere lidt, hvor meget der skal i. Dejen skal være fast og ensartet i konsistensen, uden at være for hård. Tænk på en grov mørdej.

Rul dejen tyndt ud mellem to stykker bagepapir, og skær eller tryk den ud i den ønskede form. Bag dem ved 200 grader i ca. 15-20 min. Bagetiden varierer, alt efter hvor tynde knækbrødene er, så hold øje. Lad dem køle af på en rist. De skal være helt kolde, før de lægges i en lufttæt dåse.

LÆS OGSÅ: Hjemmelavet koldhævet speltbrød

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Disse godter er perfekte til Påsken

Denne artikel indeholder ikke betalt reklame, men indeholder produkter som vi har modtaget til gennemgang på redaktionen.  Med påsken lige om hjørnet har vi samlet

Nem og billig påskedessert

Ingredienser2 kugler citronsorbetis (eller en anden is, du elsker) En Fanta Lemon No Sugar eller Fanta Orange No Sugar Et højt glas Et sugerør En skive