Gode, grove madpakke-boller

Ingredienser

1 L lunkent vand

2 spsk salt

2 spsk honning

15 g gær

400 hvedemel

700 fuldkornshvede el. spelt

2 dl havregryn

Tip

75 g tørrede tranebær

100 g grofthakkede mandler

Skønne, smagfulde boller som mætter dejligt og giver masser af energi. Her er brugt både fuldkornsmel og havregryn for ekstra substans, og en håndfuld sesam tilfører bollerne en dejlig nøddeagtig smag, som jeg er helt vild med. Disse boller er helt geniale til madpakken, fordi de indeholder masser af gode næringsstoffer fra havre, fuldkornsmel og sesam, og holder dig mæt og godt kørende over længere tid.

Mine unger er vilde med at få dem med, og jeg laver dem ofte med tomat-mozzarella-avocado, som altid er et hit. Et andet godt bud er en god skinke med pesto og lidt fast ost, måske en håndfuld rucola, det er særligt min store pige vild med. Nogen gange bager jeg dem med rosiner eller tranebær og nogle hakkede mandler, som er superlækre til morgenbordet. Særligt en god ost nyder godt af både mandlernes nøddeagtige smag og så bærrenes sødme. Tranebærrene kan skiftes ud med andet hakket tørret frugt eller helt udelades.

Denne portion giver ca. 18 mellemstore boller.

LÆS OGSÅ: 4 tricks til at gøre børnenes madpakker mere spændende

 

Sådan gør du

Rør gær og salt og honning ud i vandet

Tilføj resten af ingredienserne og rør, indtil dejen er smidig og sej i konsistensen

Hvis du har en røremaskine, så brug den, da dejen helst skal røres 10 minutter, og ellers så får du bare ekstra muller i armene 😉

Dejen skal have en konsistens som tyk havregrød, du skal måske tilføje lidt mel, men pas på dejen ikke bliver tør; den vil samle sig yderligere, når glutenet aktiveres under æltningen

Husk, at grove meltyper suger væske, så dejen bliver tykkere, når den får lov at stå lidt, så du skal ikke blive nervøs, hvis den virker lidt våd i det

Hæld evt. mandler og tranebær i dejen, hvis du ønsker den variant

Lad den hæve tildækket under et fugtigt viskestykke natten over

Form til boller eller brød, og bag ved 225 grader i ca. 25 minutter (10 minutter længere hvis det er brød).

LÆS OGSÅ: Nyt år & nye vaner. Undgå madspild! 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Sådan plejer du tosomheden

Artiklen indeholder sponsoreret indhold Amanda Lagoni er udover at være parterapeut og sexolog, både mor, kone og veninde. Hun møder de samme udfordringer i parforholdet

Gaven til mændene i dit liv

Annonce The-Basics.dk er en dansk webshop, der har specialiseret sig i undertøj og strømper til mænd. Tøjet sælges i praktiske flerstyks pakninger og leveres hurtigt