Fladbrød med frisk spinat og gedeost

Ingredienser

1 stort fladbrød, meget, meget tyndt

2 håndfulde frisk spinat

4-5 skiver frisk gedeost

2 tsk. kryddersmør eller almindeligt smør

½ avocado skåret i skiver

1 stængel forårsløg i tynde skiver

Salt og peber

Forleden da jeg summede rundt på udkig efter nye og spændende ting hos min lokale grøntsagspusher på Blågårdsgade, faldt jeg over nogle heeelt tynde filodejslignede tyndbrød/pandekager, som straks fik min fantasi til at spire. Som I kan se er det ikke filo, men mere et ganske, ganske tyndt udrullet brød, jeg vil skyde på at det er under 1 mm i tykkelse, som så bages på hver side, ulig filodej, som ikke er bagt. Jeg tænker, det er noget, man finder hos sin lokale grønthandler, hvis man har en sådan, og ellers bruger man filodej, som også udgør et glimrende alternativ. Jeg havde en halv pose spinatblade, en rest kryddersmør og noget frisk gedeost i køleskabet = perfekt fyld. Men det gode ved den her slags mad er, at det jo snildt kan varieres i det uendelige. Gedeosten kan udskiftes med ost af komælk, f.eks en gouda eller en almindelig skæreost, rød peber, spidskål, forårsløg, spirer, romainesalat, bare for at nævne nogle stykker, kan sagtens erstatte spinaten, og så kan du tilføje kold kylling, skinke, tun, kolde skiver steak, hvis du vil have kød i. Kryddersmørret var vidunderligt til spinaten, men er ikke deadly important, og kan i øvrigt sagtens skiftes ud med almindeligt smør. Eller helt undlades. Og så er der det med ”grill’ningen”. Jeg har ingen sandwich-toaster, så jeg bruger bare min elskede grillpande fra Le Creuset, og så sætter jeg noget tungt ovenpå, som kan klare varmen, så det færdige brød får den der fladmaste toastede effekt. Brug en anden tung pande, en gryde, et ovnfast fad, whatever, nød lærer som bekendt nøgen kvinde at spinde, og jeg er sikker på at du finder på noget;) Har du en toast eller en sandwichmaskine, så bruger du selvfølgelig den.

Sådan gør du

Fordel først spinaten på midten af brødet, og læg så resten af ingredienserne ovenpå. Fold siderne omkring fyldet og vip så enderne rundt om, ligesom hvis du skulle pakke en gave ind. Varm grillpanden op og læg brødpakken på og placer noget tungt ovenpå, skru ned på medium varme og vend efter 3-4 minutter, grill den anden side. Skær over i halve og server varm eller lun. Uhmm, det er så lækkert!

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være