En lille historie om macarons

Der findes flere historier om macarons’ egentlige oprindelse. Der er mange, der gerne vil tage ejerskab på deres tilblivelse, men en ting der er fælles for alle historier, er at det siges, at den blev populær i 1792, da to nonner søgte asyl i den franske by Nancy under den franske revolution. De overlevede ved at sælge macarons for at kunne betale for husly - disse søstre blev siden hen kendt som “the macarons sisters”.

Der findes flere historier om macarons’ egentlige oprindelse. Der er mange, der gerne vil tage ejerskab på deres tilblivelse, men en ting der er fælles for alle historier, er at det siges, at den blev populær i 1792, da to nonner søgte asyl i den franske by Nancy under den franske revolution. De overlevede ved at sælge macarons for at kunne betale for husly – disse søstre blev siden hen kendt som “the macarons sisters”. Dengang var macarons ikke todelt – det var først i 1830, at man delte dem på midten og fyldte dem med syltetøj, smørcreme osv.

De blev rigtigt populære, da det franske konditori Laudrée begyndte at sælge dem. Her for et par år siden begyndte de at blive hypet i resten af Europa, og USA er for nyligt også hoppet med på moden. Jeg er personligt vild med dem, og jeg skal også tilstå, at det mere er synet end smagen. De smager selvfølgelig dejligt, og jeg nyder at spise dem, men det er og bliver en showkage – And who dosen’t love a good show.

En macaron består af to mandelmarengs dele, som man fylder med en form for creme (syltetøj, smørcreme etc.) De skal være sprøde udenpå, og først når man har lagt fylde imellem de to dele, er det meningen, at det inderste af marengsen skal begynde at blive blød. Faktisk har en macaron godt af at trække, således at den kan blive blød i midten. Den må gerne trække imellem 24-72 timer og nogle gange længere alt efter fyldet i midten.

Et lille fif til de bageglade

Jeg købte nogle skønne silikoneforme i Frankrig, som inddeler massen rigtig fint, og man er sikker på, at de ikke klæber fast. Man kan også tegne små cirkler med en blyant på bagepapir, hvis man ikke har silikoneforme, eller gøre det ved øjemål på et silikoneunderlag (kan købes i IKEA). Derved kan du være sikker på, at de ikke hænger fast i underlaget.

Vil du lave dine egne macarons? Så får du opskriften lige her.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og