Grunddej til 2 brød
3 dl hytteost (4 %)
6 æg
40 g smeltet smør
1 dl solsikkekerner
1 dl sesamfrø
2 dl mandler
2 spsk loppefrøskaller
1 tsk salt
2 tsk bagepulver
Variant 1
20-25 sorte oliven
2 kviste rosmarin
Flagesalt
Variant 2
100 g grofthakkede soltørrede tomater i olie
Flagesalt
Sådan gør du
Grunddejen
Opvarm ovnen til 170 grader. Blend hytteosten fri for klumper og pisk æggene og det smeltede smør I. Mal nødder og kerner til mel i foodprocessoren og tilsæt loppefrøskaller, salt og bagepulver. Rør blandingen godt sammen med hytteostblandingen.
Del dejen i to dele. Kom dejen i to små bradepander med bagepapir. Kom begge bradepander i den varme ovn og forbag brødene i 10-15 minutter.
Variant 1 – med oliven
Fordel oliven med et let tryk i dejen. Drys med hakket rosmarin og flagesalt.
Variant 2 – med soltørrede tomater
Fordel de soltørrede tomater med et let tryk i dejen. Drys med flagesalt.
Kom brødene tilbage i den varme ovn og bag dem færdige i ovnen i ca. 15-20 minutter. Server evt. brødene med en lille skål olivenolie til at dyppe i ved siden af.
Opskriften er fra min første bog LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD
Læs også: 3 opskrifter med kanel
Læs også: 3 opskrifter med kardemomme