Food&Health

Jane Faerber – Mit elskede brød

Jane Faerber - Mit elskede brød

Jane Faerber, 37 år, forfatter til tre bestsellerbøger om LCHF og blogger på Madbanditten.dk.  Uddannet Cand. Mag. i fransk og retorik og kostrådgiver med speciale i LCHF og paleokost. Gift og mor til tvillinger på 8. 

www.madbanditten.dk 

MIT ELSKEDE BRØD!

Jeg kan stadig huske, at jeg var nærmest grædefærdig, da jeg for 4 år siden fandt ud af, at jeg ikke kunne tåle gluten.  Mit elskede brød! Hvordan skulle jeg leve uden? Mig, der elskede brød, højere end livet selv! 

Jeg kastede mig ud i glutenfri bagning og støvsugede supermarkedernes hylder for glutenfrit mel. Og så gik jeg ellers i gang med at bage! Men skuffelsen var lige stor hver gang! Alle mine brød var tørre som savsmuld og havde en mærkelig smag af…. jord. Så læste jeg, at jeg bare skulle blende svesker og tørret frugt i mit glutenfrie brød for at give det en bedre konsistens, men nu stod  jeg så tilbage med et underligt sødligt brød – som stadig smagte af jord.

Nej, jeg havde ikke heldet med mig i det glutenfrie køkken. 

Det var først, da jeg begyndte at eksperimentere med at bage helt uden kornprodukter, at det lykkes mig at lave noget, jeg syntes var ordentligt. Vi er stadig langt fra det seje, langtidshævede italienske stenovnsbagte brød, det vil jeg gerne indrømme, og måske er det derfor, at brød i dag spiller en væsentlig mindre rolle i min kost end det gjorde tidligere. Men det er dejligt nogle gange at kunne spise en skive brød, eller have en skive at dyppe i olivenolien ved middagsselskabet. 

Et af mine favoritbrød uden mel er focacciabrødet. Det er utroligt vellykket, og selv når jeg serverer det for ”normale” brødspisere, kommer de bagefter og beder om opskriften.

Prøv Janes favoritbrød – ‘Focacciabrød i to varianter

Læs også: Anne Moltke – Lykken er chokolade

Læs også: Frantz Lundby – Fra natur til bord

Læs også: Marie Holm – Når mode kan spises

Læs også: Ditte Ingemann – Tarteletter

Læs også: Louisa Lorang – Mit sunde køkken

 

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *