[single_post_category_name]

Frantz Lundby – Fra natur til bord

Frantz Maurice Scott Lundby er 38 år. Indehaver af virksomheden Smagsløg, der bl.a. udvikler marketingsmaterialer til fødevarebranchen. Uddannet professionsbachelor i ernærings og sundhed, vinkender, kogebogsforfatter, madskribent, naturentusiast og bor i det skønne Mols Bjerge.

Frantz Maurice Scott Lundby er 38 år. Indehaver af virksomheden Smagsløg, der bl.a. udvikler marketingsmaterialer til fødevarebranchen. Uddannet professionsbachelor i ernærings og sundhed, vinkender, kogebogsforfatter, madskribent, naturentusiast og bor i  det skønne Mols Bjerge.  

www.smagslog.dk

Jeg har ganske få regler, når det gælder om mad: 

Råvarerne skal være friske, de skal være i sæson, dyr skal leve et anstændigt liv og så skal råvaren og maden have den tid, den kræver for at blive optimal.

Jeg prioriterer at handle hos de lokale leverandører og støtter op om dem, fordi de udfører en god gerning. De giver deres kærlighed til råvarer i en grad som man ikke ser mange andre steder. Det kan man efter min mening smage i produkterne. De har fået den kærlighed, opmærksomhed og tid det kræver. Derudover kan jeg finde gamle sorter, nye sorter og opstøve alt muligt spændende, som ikke er i supermarkederne. 

Jeg indsamler råvarer i naturen, i skov, mark og ved strand – så meget jeg kan! 

Naturen og årstiden kommer med de mest vidunderlige råvarer. Man skal blot bruge lidt tid på at finde frem til dem. Det er win-win, da det god motion at gå op og ned af bakkerne og kravle i skovbunden, for at finde de ædle sager. 

Om aftenen og i weekenden tænker jeg ofte på at kokkerere, selv om jeg lever af det. Her flyver tankerne igen; hvor skaffer jeg nu en spændende råvare? Og hvad skal jeg kombinere den med? Det skal være spændende, både i udseende, smag og i fortælling. 

Det samme gælder når jeg rejser. – Hvor er det nærmeste madmarked, fiskebutik, og se nu lige den skovbund, vi kørte forbi der. Den er garanteret fyldt med Karl Johan svampe. Skal vi stoppe? Der var jo også en mark med druer, måske vi skulle besøge vinbonden for lige at se, om vi kunne gøre et godt scoop, vi er jo meget tæt på Bourgogne…

Jeg er opslugt af at kokkerere i udlandet, prøve nye råvarer, snakke med de lokale om dem og simpelthen være på madeventyr!

Det vigtigste for mig, når jeg er på rejse i bil, er mit lille gasblus, en pande, et grydesæt, grydeske, olivenolie og hvidløg! Ja og ok så citron salt, peber og sukker Hmm og så lidt trøfler. 

Jeg har for 2 år siden fundet mit dogme – min leveregel, som giver mig den balance jeg altid har søgt. Både energimæssigt, men også for at få tallet på vægten til at lystre og fastholde sig inden for et interval som jeg har det godt med.

Jeg dyrker min egen køkkenhave fyldt med friske grøntsager, urter og frugter! 

De blendes til en smoothie hver morgen. Jeg spiser den til morgen og spiser ikke noget igen før til middag. Fra middag kan jeg så spise ca. lige præcis hvad jeg har lyst til, uden at det går ud over energi, humør og tallet på vægten. 

Det giver også en indre ro og velvære at plante spirer ud, se grøntsagerne vokse sig store og smukke og til ikke mindst have in mente, at man lever af dem og har det godt. Det er mad, når det er allerbedst for mig!

Læs også: Anne Moltke – Lykken er chokolade

Læs også: Louisa Lorang – Mit sunde køkken

Læs også: Ditte Ingemann – Tarteletter

Læs også: Marie Holm – Når mode kan spises

Læs også: Jane Faerber – Mit elskede brød

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide