Tarteletter med høns i asparges med sur/sød-sauce

Start med at lave en opbagt sauce ved at smelte smørret i en gryde og tilsæt derefter mel og rør de to ting grundigt sammen. Tilsæt suppe/bouillion lidt ad gangen og rør hele tiden, mens opbagningen simrer. Mælk hældes i lidt ad gangen og når saucen har en god, tyk konsistens hældes de hvide asparges ved.
Ingredienser

35 g smør

45 g hvedemel

1 ds hvide asparges

1 bundt friske grønne asparges

3-4 dl. suppe fra kyllingen/hønen

1 dl mælk

2 spsk eddike (lagereddike eller æblecidereddike)

6 tsk rørsukker

Friskkværnet peber og salt

200 g kogt og pillet kylling/hønsekød

 

Tarteletter er for mange mennesker noget, der primært hører 80’erne til, men for mig er de lige aktuelle og hver bid frembringer nostalgiske minder. Opskriften på tarteletter får du her, og er beregnet som en forret til 4 personer. 

LÆS OGSÅ: Tabbouleh med friske abrikoser

Sådan gør du

Start med at lave en opbagt sauce ved at smelte smørret i en gryde og tilsæt derefter mel og rør de to ting grundigt sammen. Tilsæt suppe/bouillion lidt ad gangen og rør hele tiden, mens opbagningen simrer. Mælk hældes i lidt ad gangen og når saucen har en god, tyk konsistens hældes de hvide asparges ved. Dernæst smages det til med sukker, eddike, salt og peber. Når saucen smager salt, syrligt og sødt tilsættes det kogte kyllingekød, og de friske grønne asparges-stykker. Det hele varmes godt igennem og øses op med rund hånd i lunede tarteletter, og pyntes af med nogle urter eller frisk salat.

LÆS OGSÅ: Smørrebrød – den moderne klassiker

 

 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være