Words on food

På chrichri FOOD er vi altid sultne efter historier om mad og samtaler med andre smaglystne mad-afficionados bliver vi sjældent mætte af. Netop fordi mad er så meget mere end ”bare” det vi putter i munden, er det interessant at snakke med andre om det.

På chrichri FOOD er vi altid sultne efter historier om mad og samtaler med andre smaglystne mad-afficionados bliver vi sjældent mætte af. Netop fordi mad er så meget mere end ”bare” det vi putter i munden, er det interessant at snakke med andre om det. Mad er nemlig smag på så mange forskellige planer end det du kan udlede med dine smagsløg. Det er tradition, kultur, vaner, overbevisning og tro, bare for at nævne nogle få ord, som er med til at farve vores oplevelse af det, vi spiser.

Words on food er uredigerede små fortællinger fra mennesker som beskæftiger sig med mad, på den ene eller den anden måde. Indholdet vil variere, kun overskriften er den samme. Words on food. Ord om mad. Hvilke ord, hvordan og hvorfor – det er op til den fortællende. Vi har kastet pennen op til kokke, madskribenter, små producenter, bloggere, madfotografer, kogebogsforfattere og andre som har maden som omdrejningspunkt i deres karriere, og bedt dem sætte netop deres ord på hvad mad betyder for dem. Det kan være en særlig opskrift, et smagsminde, en filosofi eller en overbevisning som de spiser efter, eller noget helt femte. Tanken er at få små historier om mad, som er lige så forskellige som dem der skriver dem ned. Jeg håber, I vil læse med og blive forhåbentlig både klogere, nysgerrige, inspirerede og sikkert også lidt sultne en gang imellem…

Frantz Maurice Scott Lundby er den første, som har fortalt med ord, hvad mad er for ham. Du kan læse hans fortælling i artiklen Fra natur til bord. God fornøjelse!

 

Læs artiklerne til Words on food

Jane Faerber – Mit elskede brød

Frantz Lundby – Fra natur til bord

Marie Holm – Når mode er noget man spiser 

Ditte Ingemann – Tarteletter

Louisa Lorang – Mit sunde køkken

 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og