Food&Health

Chokoladecreme med saltede nødder

Chokoladecreme med saltede nødder
Ingredienser

Chokolademousse

2 dl piskefløde

200 g mørk chokolade 

2 dl piskefløde til flødeskum

 

Topping

100 g hasselnødder

1-2 spsk. vand vand

1-2 tsk. fint salt

 

Desuden

Dulce de leche

Brombær

Evt. frisk estragon

Denne opskrift er super nem, og du kan endda lave den i god tid. Cremerne holder sig i et par dage eller 3 i køleskabet. Jeg er vild med kombinationen af den søde, bløde chokoladecreme og de salte nødder.

Sådan gør du

Varm 2 dl fløde i en kasserolle. Den må ikke koge, men den skal være varm. Hak chokoladen og kom den i en skål. Pisk den varme fløde i chokoladen, så chokoladen smelter. Det tager lidt tid, så være tålmodig og bliv bare ved med at vende den varme chokolade.

Pisk 2 dl fløde stiv og vend halvdelen af flødeskummet sammen med chokolademassen. Bland det godt. Vend forsigtigt det sidste af flødeskummet i. Fordel chokolademassen i 8 små skåle eller glas og lad den sætte sig i køleskabet til næste dag.

Topping:

Bland nødder, vand og salt i et ovnfast fad. Bag dem ved 200 grader i en varm ovn i ca. 8 minutter, til de er helt tørre og gyldne. Lad dem køle lidt og gnid de værste hinde af. Hak nødderne groft.

Anret chokoladecremen med saltede nødder, dulce de leche, brombær og evt. havesyre og servér straks.

Tip: Du kan købe færdig dulce de leche i velassorterede supermarkeder. Eller du kan lave det selv ved at prikke hul i en dåse kondenseret mælk og koge dåsen i vand, der næsten dækker i 3-5 timer. Dulce de leche er en slags karamelcreme – der er helt vidunderlig på bananmadder også!

Læs også: Marie Holm – Når mode kan spises

Læs også: Frantz Lundby – Fra natur til bord

 

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *