[single_post_category_name]

Chokoladecreme med saltede nødder

Denne opskrift er super nem, og du kan endda lave den i god tid. Cremerne holder sig i et par dage eller 3 i køleskabet. Jeg er vild med kombinationen af de søde, bløde chokolade creme og de salte nødder.

Denne opskrift er super nem, og du kan endda lave den i god tid. Cremerne holder sig i et par dage eller 3 i køleskabet. Jeg er vild med kombinationen af den søde, bløde chokoladecreme og de salte nødder.

Sådan gør du

Varm 2 dl fløde i en kasserolle. Den må ikke koge, men den skal være varm. Hak chokoladen og kom den i en skål. Pisk den varme fløde i chokoladen, så chokoladen smelter. Det tager lidt tid, så være tålmodig og bliv bare ved med at vende den varme chokolade.

Pisk 2 dl fløde stiv og vend halvdelen af flødeskummet sammen med chokolademassen. Bland det godt. Vend forsigtigt det sidste af flødeskummet i. Fordel chokolademassen i 8 små skåle eller glas og lad den sætte sig i køleskabet til næste dag.

Topping:

Bland nødder, vand og salt i et ovnfast fad. Bag dem ved 200 grader i en varm ovn i ca. 8 minutter, til de er helt tørre og gyldne. Lad dem køle lidt og gnid de værste hinde af. Hak nødderne groft.

Anret chokoladecremen med saltede nødder, dulce de leche, brombær og evt. havesyre og servér straks.

Tip: Du kan købe færdig dulce de leche i velassorterede supermarkeder. Eller du kan lave det selv ved at prikke hul i en dåse kondenseret mælk og koge dåsen i vand, der næsten dækker i 3-5 timer. Dulce de leche er en slags karamelcreme – der er helt vidunderlig på bananmadder også!

Læs også: Marie Holm – Når mode kan spises

Læs også: Frantz Lundby – Fra natur til bord

 

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide