Grødhovedet

Lasse Skønning Andersen er en af mændene bag grød-baren Grød på Jægersborggade, som siden 2011 har formået at få grød tilbage på det kulinariske landkort, og udvidet både undertegnedes og med garanti også mange andres opfattelse af hvad grød en portion grød kan være.

Lasse Skønning Andersen er en af mændene bag grød-baren Grød på Jægersborggade, som siden 2011 har formået at få grød tilbage på det kulinariske landkort, og udvidet både undertegnedes og med garanti også mange andres opfattelse af hvad en portion grød kan være. Her fokuseres på gamle nordiske kornsorter og super delikate toppings, og resultatet er mundvandsdrivende lækkert og meget langt fra en ordinær skål halvslimet, kedelig havregrød. Siden start er firmaet vokset med en stand i Torvehallerne og også Århus og New York er på tegnebrættet. Vi har bedt Lasse svare på 5 hurtige fra spørgsmål fra ChriChris madredaktion her:

Hvad er det med de nordiske råvarer og grød som gør det til sådan et fint match ?

Grød er en stor del af vores kulinariske kulturarv i Danmark. Vi har som danskere historisk set en anden begrebsforståelse af ordet “grød”. I modsætning til andre vestlige lande, hvor ordet grød primært dækker over havregrød, har vi i Danmark både risengrød, rødgrød med fløde, øllebrød etc. Derfor giver det super god mening, at bruge de bedste lokale råvarer til at lave grødvarianter af. Eksempler kunne være: byg, spelt, rug, enkorn, emmer, porre, æbler, jordbær, pære, rødbede, jordskokker etc.  

Hvad kan grød som skiller det ud fra andre populære madtendenser?

Vi har spist grød i ca. 10.000 år i Danmark, og rent kostmæssigt er det grunden til vi er her idag. Grød er ikke et nyt fænomen, men æld gammelt i sin grundform. Tilgengæld har rigtig mange danskere et skeptisk forhold til grød, fordi man associerer det med noget homogent, kedeligt og fattigmandskost. Det er min mission at redefinere den forståelse. Så basically tager GRØD noget ældgammelt, som alle har et forhold til, og innoverer over det, så vi kan servere grød fra tidlig morgen til sen aften. Det er et stærkt konceptualiseret brand, relativt sundt og til at betale.  


Hvis du kun måtte spise en grødservering mere, hvilken skulle det så være ?

Bygotto (risotto lavet på perlebyg) med jordskokker, timian, ravost og råsyltede jordskokker. Det smager latterligt godt. Comfort food level 2000. 


Kan man spise grød til alle lejligheder (spørger jeg grød-anarkisten(!) ? Eksempelvis til en polterabend eller måske endda en variant af juleaftens ris a la mande?

Ja teknisk set kan man altid snige en grød ind. Så længe vi har redefineret præmissen for, hvordan man tænker grød kan man altid flette en grød ind.

Jeg lavede faktisk en polterabend for et par uger siden. Menuen var friteret risotto med spidskålssalat og surdejsbrød, bygotto med brunede sommerløg og vesterhavsost og rødgrød med fløde til dessert. Ris a la mande er en grød, så den vil jeg ikke pille så meget ved. Man kan alternativt lave en variant med estragonsukker og hasselnødder – det er sindssygt lækkert 🙂 

Hvor kommer din passion for grød fra ?

Jeg var overvægtig som barn, så grøden var en vigtig del af mit vægttab gennem de tidlige teenage år. Siden da har jeg eksperimenteret med det og er blevet afhængig af det som en del af et ritual hver morgen. 

 

 

 

 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være